Мобілізаційна лихоманка

21 липня 2015, 16:14
Власник сторінки
0
162
Мобілізаційна лихоманка

«Військові комісаріати Вінниччини фіксують факти втечі військовозобов’язаних», «У Вінницькій області надіслали повістку інвалідові без рук», «До війська призивають тих, хто вже відслужив і навіть...

«Військові комісаріати Вінниччини фіксують факти втечі військовозобов’язаних»,  «У Вінницькій області надіслали повістку інвалідові без рук», «До війська призивають тих, хто вже відслужив і навіть тих, хто зараз перебуває у зоні бойових дій» - останнім часом такі заголовки все частіше з’являються у ЗМІ.

Хаотична  шоста черга мобілізації визвала у населення країни неоднозначну реакцію, адже в військкомати запрошують навіть інвалідів без ніг. 

Вінницька область, як бачимо, не є тому винятком. Минулий тиждень на Могилів-Подільщині було неспокійно. Напередодні мешканці Могилева та селища Вендичан двічі виходили з акцією протесту проти масової мобілізації. Їх підтримало населення райцентру Чернівці. Зі слів людей, кілька представників районного військового комісаріату ходили з дому у дім і примусово відправляли в військкомат усіх представників чоловічої статі без винятку.

«Ми шоковані були тим, що відбувалось. Військові заходили до усіх без винятку з повістками, тому ми вийшли з акцією протесту і перекрили дорогу. Ми не знаєм, за що наші діти гинуть. Молоді хлопці повертаються інвалідами», - поділилась наболілим мешканка селища Вендичани. 

Жителі міста Чернівці після акції протесту прокоментували події та  поділились наболілим. Вони були вражені тим, що відбувається сьогодні в країні і тим що називається «мобілізацією». «За які ідеали гинуть чоловіки в цьому АТО? І чому повістки шлють простим людям? Нехай йдуть народні депутати на війну, оті жирні туші країну від ворога захищати», - прокоментувала мати призовника.

В країні розпочалась зернозбиральна кампанія, на селі потрібні чоловічі руки. Окрім того в країні не введено військовий стан, то чому в зону АТО усіх представників сильної половини працездатного віку забирають примусово -бідкаються селяни. Ігор, житель села Вендичани, каже, для того аби йти на війну, потрібно уміти принаймні зброєю користуватись, а ні він, ні інші молоді люди такими навичками не володіють. Окрім того-військовий стану країні не введено, яка може бути мобілізація?

Ситуацію стосовно протесту проти масової мобілізації на Могилів-Подільщині прокоментували представники районного керівництва. «Люди проти, дороги перекривали, сотні підписів зібрали. Та нічого не поробиш - йде шоста черга мобілізації, всіх військовозобов’язаних все одно призвуть в військкомати», - прокоментував заступник голови Могилів-Подільської РДА Сергій Григоренко.

До речі, народний депутат ,який відповідає за Могилів-Подільський район є земляком цих стурбованих людей. Юрій Македон в минулому військовий СБУ, і саме йому місце в АТО, з терористами воювати. Натомість нардеп, переконують селяни, не те що про їх турботи стосовно мобілізації не знає, кажуть-останній раз тут був рік тому, з солодкими обіцянками приїздив напередодні виборів у Верховну раду .

У зону АТО забирають і старого і малого і  кривого - так, за свідченнями ЗМІ проходить шоста черга мобілізації. Село, говорять чиновники, основний годувальник країни. Тим часом кращі хлібороби гинуть на полях, а байдужі нардепи сидять у своїх затишних кріслах і імітують реформи. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.