Подайте нещасному... рейдеру!

20 квітня 2015, 17:38
Власник сторінки
Проповідник, правозахисник, видавець, письменник, журналіст.
0
281
Подайте нещасному... рейдеру!
Так виглядає підприємство «Основа-Промінвест», яке отримало мільйони з держбюджету.

Під виглядом турботи про інвалідів бізнесмен Білоусов видурив у держави більш ніж 2 млн грн та облапошив своїх партнерів?


Громадська організація «Фонд підтримки інвалідів» у Харкові була створена для того, щоб допомагати людям з особливими потребами. Чого ніхто не очікував, так це захоплення влади у ній цинічним ділком, який, здається, готовий піти на будь-яке шахрайство, підкласти людям величезну свиню, аби тільки набити свої бездонні кишені.

Співзасновники організації, батько та син Зубарі, дізналися про махінацію горе-соратника по громадській та благодійній діяльності Білоусова абсолютно випадково. В серпні 2013 року під час відвідування ПАТ "Універсал Банк"  Владислав Зубар виявив, що його підпис підроблено для оформлення кредитної лінії на підприємство Білоусова. Факт підроблення підпису підтверджений судовою експертизою. Тепер, за його словами, банк вимагає від нього та підприємства погасити 350 тис грн боргу, у зв’язку з чим банк звернувся до суду з позовом. Коли Білоусова попросили пояснити свої дії, він просто перестав пускати у офіс співзасновників та незаконно позвільняв їх з керівних посад позбавивши навіть членства в організцаії.

Звичайно, довелося звертатися до правоохоронних органів. У заявах про злочин зазначалося, що Білоусов зробив підприємство «Основа-Промінвест» фактично конвертаційним центром, податковою діркою, через яку переводилися в готівку грошові кошти, виділені державою на проведення та організацію ЄВРО-2012. В період з 2011 по 2013 роки дане підприємство на свій банківський рахунок отримало грошові кошти в розмірі  3 млн. 554 тис. 567 грн, які перерахувало іншому фіктивному підприємству, у зв’язку з чим незаконно отримало відшкодування ПДВ з державного бюджету на суму 710 тис. 913 грн. 40 коп.

Також Зубар стверджує, і про це публічно заявлялося на кількох мітингах, повідомлялося до міліції, прокуратури, що Білоусов через підприємство «Основа-Промінвест» умисно і системно ухиляється від сплати податків. Навесні та влітку 2013 року постачальник Резопал ГмбХ поставив підприємству «Основа-Промінвест» декоративний пластик, плити, ДСП, МДФ, фанеру, панелі на загальну суму 1 500 000 євро, при цьому не склавши та не підписавши  первинні документи (накладні, договори) и не відобразивши дану поставку у бухгалтерському обліку, що завдало шкоду державному бюджету в особливо великих розмірах.

У червні 2009 року Міністерство праці та соціальної політики України, фонд соціального захисту інвалідів виділили безповоротну фінансову допомогу підприємству «Основа-Промінвест» громадської організації «Фонд підтримки інвалідів», кошти в сумі 2 002 300 гривень на технічне оснащення 15 робочих місць для працевлаштування на них інвалідів. Підприємство «Основа-Промінвест» придбало на вказані кошти обладнання у компанії «Центр технологій деревообробки». Разом з тим реальна ціна вказаного обладнання у інших продавців на той час була у 10 разів меншою. "Зрозуміло, що різницю у вартості даного обладнання Білоусов та його угруповання поклали собі у кишеню" — каже Зубар.

За словами громадського діяча, Білоусов міг спробувати легалізувати плоди своїх злочинів шляхом доручення третім особам (головному бухгалтеру Самійленко М.Г., Черкашіна Ю.В., Гончаровой В.О. та іншим) підробляти підпис Зубара на офіційних документах, шляхом особистої підробки підписів частини директорів підприємств громадської організації на офіційних документах, використання від їх імені банківської Інтернет системи «Клієнт Банк» тощо. З метою знищення слідів своєї злочинної діяльності Білоусов час від часу подає заяви до органів міліції про втрату або крадіжку у нього документів перелічених підприємств, печатки підприємств тощо.

Винятковим цинізмом з боку діловара було прикривати такі оборудки, нібито, турботою про інвалідів. Адже інваліди практично на підприємстві не працювали, вони отримували частку зарплати, решту "рабовласник" забирав собі. Тим часом під предлогом працевлаштування інвалідів бізнес Білоусова отримав пільгу по оподаткуванню (0% ПДВ та 0% податок на прибуток) та вициганив безповоротну фінансову допомогу на купівлю верстатів, половина з яких була по завищеній ціні та ніколи не працювали. 

Хоча горе-бізнесмен міг нагріти вчорашнього партнера, взявши за підробленим підписом банківський кредит на 1,2 млн.грн., хоча на його рахунку, за словами обуреної громадськості, купа інших махінацій, правоохоронці ні кують, ні мелють. До кримінальної відповідальності його не притягнуто, нанесені збитки суди також не поспішають стягувати. Напрошується припущення, що це все відбувається через корупцію. Білоусов міг купити суди, прокуратуру, міліцію та експертну установу. Чим іншим можна пояснити скандальну безкарність нахабного цинічного рейдера, який дозволяє собі обкрадати інвалідів?!

Належного слідства досі не проведено внаслідок якоїсь несподіваної колективної недбалості та поблажливості силовиків, зазвичай досить суворих в подібних випадках.

Білоусову вистачає цинізму та зухвалості заявляти потерпілим в присутності слідчих у будівлі міліції про ціну, яку він заплатив для закриття очей правоохоронцям та роботу терезів Феміди на його користь. Вкравши та завдавши мільйонні збитки державному бюджету, інвалідам, громадянам,  Білоусов заявив, що за хабар у розмірі 85 тисяч доларів США він купив з потрахами міліцію, прокуратуру та суд. 


Не випадково Харківською обласною прокуратурою порушено кримінальне провадження № 4201522004000001 за статтями 396, 366, 382 ККУ (невиконання рішень слідчих суддів, приховування злочину, службове підроблення). Ведется досудове розслідування відносно старшого слідчого Московського РВ МВС України по Харківській області Клубенко Д.О. та ст. прокурора Московського району Тищенко П.А.

Відповідно до принципу презумпції невинуватості Білоусов вважається не винуватим у вчиненні будь-яких злочинів, поки інше не доведено в суді. Але серйозні обвинувачення пана Зубаря мають бути ретельно розслідувані, жодна заява про злочин не повинна кластися під сукно ціною великих хабарів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: корупція
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.