Європа зобов’язана скасувати візовий режим для українців

27 березня 2015, 13:09
Власник сторінки
8
501

Україна, по суті, утримує бастіон Європейського вибору у регіоні. Тож Європа не має права не дати українцям адекватної відповіді і не дати перспектив Україні.

Для періоду нестабільності, який зараз переживає Україна, очевидно, є характерною часта зміна кадрів при владі. Бували часи, коли міністри не змінювалися протягом цілої каденції.

Концепція української внутрішньої політики вимагає негайної радикальної зміни – від ненависті і пошуку ворогів, пошуку помилок до пошуку злагоди, друзів, толерантності між людьми, які мають одні одному прощати, толерувати один одного й розуміти.  Революція Гідності, яка відбулася в Україні, має перерости у Революцію Любові, а не у революцію ненависті.

З одного боку, добре, коли керманичі держави бачать помилки підлеглих, роблять відповідні висновки. Разом із тим, чи не свідчить це про не зовсім глибокий підхід у підборі кадрів? Будемо сподіватися, що влада розуміє те, що вона робить і що ці кадри, яких швидко змінюють, не будуть озлоблені до України. І, незважаючи на те, що вони пішли з посад, будуть продовжувати допомагати Україні.

Україна, по суті, утримує бастіон Європейського вибору у регіоні. Тож Європа не має права не дати українцям адекватної відповіді і не дати перспектив Україні. У ЄС Україну мають трактувати як рівного партнера і вимагати безвізового режиму з Європою нам слід, як сигналу – для тієї ж Росії про те, що Україну дійсно шанують. Україна заплатила  надто високу ціну за європейський вибір. І це має бути серйозно оцінене.

Мало вірити – треба вимагати! Треба, щоб всі українці, які так багато зробили для відстоювання інтересів ЄС в регіоні Центральної Європи, отримали від Європи адекватну реакцію у відповідь.

Україна мусить вимагати від Заходу скасування візового режиму для українців. Якщо Євросоюз найближчим часом, до літа цього року, не скасує візовий режим для України, це означатиме, на жаль, що тут Україну використали, як Попелюшку.

Заяви про те, що скасування візового режиму для України не відбудеться, означатиме, що українців намагаються просто використати. Хіба Україна мало зробила для ЄС, ставши форпостом європейськості у своєму регіоні?

Україна потребує плану Маршала – не стільки кредитів, як безповоротної грошової допомоги. Україна не потребує зброї, а грошей для відбудови регіону. І ЄС, і Сполучені Штати мають це розуміти. Якщо світ хоче продемонструвати, що Україна – це серйозно, Україна – це надовго, світ має вкласти у неї стільки грошей, скільки вклав у післявоєнну Німеччину у той час, коли її мали піднімати з руїн. Наші державні керманичі і громадськість мають дати світові вимогу цього, адже Україна заслужила на те, щоб  її підтримали не на словах, а грошима.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.