Andrushko vs Kolomoyskyi Sitcom

20 березня 2015, 18:06
Власник сторінки
Проповідник, правозахисник, видавець, письменник, журналіст.
1
698
Andrushko vs Kolomoyskyi Sitcom

Шкандаль! Чиновник обматюкав журналіста!.. Чесно? Чиновник? Журналіста?


В США на радіо в 1920-х роках склався такий жанр - комедія ситуацій, ситком. Персонажі комедії постійно клеять дурня, щось незграбно приховують, безуспішно видають себе за когось іншого. Це дуже смішно.

Іноді вони з’ясовують стосунки, і це викликає справді гомеричний регіт. Приблизно в таких діалогах:

"How you can pretend to be civil servant, you shady tycoon?!"

"And you can’t pretend to be f**king journalist, you bloody paparazzi!"

Перекладати, сподіваюся, не треба :-)

Власне, в особистому конфлікті нецензурного олігарха з стоп-цензурним папараці одна річ є очевидною для кожного уважного та неупередженого спостерігача. Ввечорі біля офісу "Укртранснафти", коли Коломойський обматюкав Андрушка, він не був чиновником, а Андрушко не був журналістом, хоча обидва старанно прикидалися.

Коломойський там захищав свої бізнес-інтереси, як і належить олігарху. В той же час Андрушко в своєму епатажному стилі полював на знаменитостей, як і належить папараці.

І коли один серед ночі влаштовує допит з пристрастям, направляючи в очі жертві світло лампи телекамери, а інший вибухає гнівом у відповідь на умисно дражливе питання, виходить справжня комедія ситуацій. Майже як у голівудських акторів з мисливцями на полуничку, впійманими на фотографуванні інтиму з-за кущів на пляжі.



- Скажіть, будь ласка, що робить голова обласної адміністрації вночі, у державної...

- С тобой хочет увидеться! Другой возможности нет, как тебя увидеть, твое лицо, Радио Свободы. А чё ты не спрашиваешь, как рейдерский захват в "Укртранснафте" произошел, и русские диверсанты сюда попали, а? Чё ты об этом не спрашиваешь? Или тебе, бл*ть, Коломойского надо увидеть?

Сміх сміхом, а питання поставлені правильно. В більш спокійній обстановці я б спитав обох про те саме. Перед тим, як присоромити олігарха за нестриманість, а папараці - похвалити за вчинений шкандаль, в якому вся сіль та чорний хліб жовтої преси.

Знатно полаялись, панове. Публіка задоволена. Тепер, будь ласочка, розіграйте для нас гепі-енд.


P. S.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Свобода слова,Радио Свобода,Игорь Коломойский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.