Небесна сотня: закономірності та незворотності

18 лютого 2015, 17:08
Власник сторінки
0
124
Небесна сотня: закономірності та незворотності
Богдан Сольчаник (Небесна сотня)

"Не армія перейшла Альпи, через них перейшов Ганнібал"

"Не армія перейшла Альпи, через них перейшов Ганнібал", - так свого часу висловився французький маршал Фердинанд Фош про цього великого карфагенського полководця.

Наскільки кожен із нас впливає на закономірності та незворотності у цьому світі? Історія Небесної сотні, яку ми згадуватимемо у ці дні - добра можливість порозмислювати над цим. За останній рік війни з Росією кількість "небесних сотень" вже рахують десятками - це вже цілі батальйони. Для деяких країн - це ціла армія. Але саме цю сотню мушкетерів прирівнюють до особистої охорони короля.

Важко дискутувати чи хтось із героїв теперішніх Небесних батальйонів має чи не має більше заслуг у цьому житті, щоб про нього так само пам'ятали, як про кожного із Небесної сотні. Можливо, навіть хтось також був того лютневого ранку 20 числа на Інституцькій чи Грушевського - так само біг з коктелем Молотова, так само прикривався дерев'яними щитами від автоматів Калашникова. Але першими свою кров пролили саме вони. Християнство знає багато своїх великих праведників, але всі пам'ятають 12 апостолів. 

Історія - це насамперед люди. Закономірності та незворотності у ній створюють ті ж люди. Рік тому Небесна сотня дала відлік у нашій історії незворотності повернення до приниження та закономірніості боротьби за гідність.

Наскільки довго триватиме цей період та який він принесе результат? Важко сказати, але кожен із нас повинен пам'ятати: "Не армія перейшла Альпи, через них перейшов Ганнібал". Історію змінюють люди - інколи для цього вистачить й сотні, дванадцятьох чи навіть і одного.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.