Керівництво Антикорупційного бюро потрібно обрати на Майдані

12 лютого 2015, 07:12
Власник сторінки
Communication group
0
50

Цими днями будемо відзначати річницю Небесної Сотні. Тоді, під час Революції Гідності, кращі сини та доньки України героїчно загинули за справедливу європейську країну.

Цими днями будемо відзначати річницю Небесної Сотні. Тоді, під час Революції Гідності, кращі сини та доньки України героїчно загинули за справедливу європейську країну.

Лідери сцени Майдану, нинішні керівники держави наголошували, що час припинити практику, коли народ не залучається до прийняття важливих державних рішень. Ми завжди будемо тримати з вами зв'язок і якщо потрібно збиратимемо майдани та радитимемось з вами – неодноразово звучало зі сцени до людей.

Вже тоді гартувалось нове українське громадянське суспільство, яке й проявило себе під час агресії Росії на сході країни. Волонтери взяли на себе левову частку обов’язків щодо забезпечення української армії і вони впорались з ними краще за міністерство оборони. Нашим волонтерам аплодує увесь світ.

Отже, наше громадянське суспільство дозріло до того, щоб брати частку відповідальності за долю держави на себе, а владі варто згадати про обіцянки на Майдані.

Сьогодні обираємо голову Антикорупційного бюро – органу, який буде проводити відповідні розслідування проти високопосадовців. І це неправильно, якщо самі високопосадовці формуватимуть склад бюро та його керівників. Нехай навіть і через процедуру демократичного відбору. Неприємно було спостерігати, як у Раді депутати чубились через процедуру призначення-зняття голови бюро, тобто фактично змагались за контроль над цим органом. У такому випадку зрозуміло, що шансів на подолання корупції у нас не буде.

Вихід є. Довірити не владі, а громадянському суспільству обрати керівників бюро. На Майдані. Хай люди приїдуть і на віче визначаться, кому вони довірять боротьбу з корупцією.

 

Володимир Манько
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.