Націоналізм як засіб русифікації

30 січня 2015, 13:11
Власник сторінки
0
73

Завдання із історії. Дано фрагмент тексту:

Два ..., спотыкаясь, бредут по улице.

    Первый.  Значит,  все-таки  наша  взяла.  А  факельное  шествие   прямо

величественно! Вчера еще банкрот, нынче ...! Вчера ощипанный коршун

- нынче государственный орел!

                              Справляют нужду.

     Второй. А теперь  начнется  это  самое  народное  единство.  Я  жду  от

... народа духовного подъема в самых больших масштабах.

     Первый.  Сначала  надо  выцарапать  истинного  ...   из   этой   кучи

неполноценной сволочи. Куда это мы забрели? Ни одного флага!

     Второй. Мы заплутались.

 ...

     Второй. А как ты думаешь, он может создать это самое народное единство?

     Первый. Он все может. (Застывает на месте и прислушивается.)

 

Вставте на місце пропущених слів все, що пов'язано із Німеччиною часів Адольфа Гітлера – і отримаєте Бертольда Брехта. Вставте на місце пропущенних слів риторику партії «Свобода» і отримаєте ледь не детальний опис  того, що відбувалося 1 січня (День Народження Бандери), 29 січня (день вшанування пам’яті Героїв Крут).

Який стосунок має хода зі смолоскипами до вшанування героїв досі невідомо. Проте, це у Вінниці виглядало як політичне шоу із залучення спецефектів.

Шоу – головний атрибут «Свободи». Шоу – головний результат дій «Свободи». Шоу – все, що робить «Свобода». Гарна картинка для російських пропагандистів: сотня українців із смолоскипами кричать «Пам’ятай, чужинець, тут господар – українець!» чи «Москаляку на гіляку». Натомість жоден із цих свободівських крикунів не поїхав в АТО. Вони залишились тут, аби провокувати та нагадувати, що партія «Свобода» жива, що вона хоч і ганебно програла вибори до Верховної Ради, але амбіції в «свободівців» є і вони не зникли.

Погано, що за все це платять вінничани. За всі витівки «свободівців» - від розбитих вікон до розбитих доль платять з бюджету: за ремонт, за адвокатів, за роботу суддів і прокурорів. А це все – з наших кишень. Але до цього вже «свободівцям» немає справи.

Натомість новий мітинг вони планують у суботу, 31 січня, під режимним об’єктом, вінницьким СІЗО. Відео «свободівців», які штурмують буцегарню – дорого коштує у російських ЗМІ. З нього можна склеїти багато роликів для Кісєльова.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.