Ворог поруч: як Запоріжжя готується зустріти агресора

03 жовтня 2014, 13:27
Власник сторінки
1
108
Ворог поруч: як  Запоріжжя готується зустріти агресора

Маріупольці показали всій країні, як треба готуватися до можливого нападу та відстоювати своє місто і свою землю. Цей приклад наслідують у Запоріжжі. Наразі роблять ставку на укріплення Запорізької об

Насамперед, зміцнюють блокпости. На сьогоднішній день у Запорізькій області функціонує 22 контрольно-пропускні пункти. Їх удосконалюють: укріплюють бетонними плитами, розставляють дорожні знаки та проводять світло. Найбільша увага приділена районам, що межують із зоною АТО. На кожному блокпосту вахту цілодобово несуть працівники міліції, солдати внутрішніх військ та добровільні батальйони. Головне їх завдання – контролювати. Такі пости виконують більш інформативну роль. Проводиться перевірка громадян, котрі приїжджають на територію області, за потреби, звіряються паспортні дані водіїв та пасажирів. Нещодавно, у Пологівському районі ввели паспортний режим. Перевіряють всіх. Хто немає із собою паспорта може бути затриманий і відправлений до райвідділку міліції. Тепер у Пологах без паспорту нікуди!

Місцеві мешканці розповідають, що на блокпосту зупиняють автівки та маршрутні таксі, чоловіків виводять на вулицю, обшукують їх, в усіх перевіряють дорожні сумки, навіть жіночі сумочки не обходять осторонь. На блокпостах заборонили навіть зйомки на відео реєстратор в межах оборонних інженерних споруд. Особливо стратегічно важливий Розівський район, який межує із зоною АТО.

Тут укріпили не тільки блокпости та посилили охорону, але відтепер зі зоною бойових дій його розділятиме бетонна стіна. 

Проте, запорізька влада говорить, що всі блокпости несуть не тільки контролюючу функції, але і оборонну. Залишається питання на скільки вони оборонні, адже навіть перед непогодою яка пронеслася нещодавно по запорізькій області вони не встояли, тоді що говорити про військових та воєнну техніку. Проте влада подумала про військових які стоять на блокпостах, пообіцяли поставити вагончики для їх обігріву.

 На території області багато військових. У Куйбишевському районі їх більше чим самих мешканців, стверджують місцеві жителі. 

Окопи риють не тільки військові. Декілька тижнів поспіль активісти міста приходи під стіни ЗОДА з лопатами та рукавицями. Щосуботи близько 500 запоріжан беруться за лопати для того, аби не пропустити ворога та допомогти військовим у їх не легкій справі. Вони риють окопи. Активісти говорять, що зайві траншеї не завадять. Такі окопи вирили активісти неподалік Матвієвки та Розовки.

Проте всі роботи зіштовхуються із проблемою фінансування. Гроші з бюджету виділяються, проте їх замало. Та і укріпляти блокпости немає кому. Щоб укріпити місто необхідні великі фізичні та матеріальні затрати.

Час забувати приказку «Моя хата - скраю», не варто перекладати питання захисту своєї землі на чиїсь плечі та жити так, наче нічого не відбувається. Сьогодні необхідно адекватно сприймати реальність та холодно, без зайвих емоцій, діяти згідно з ситуацією, що складається. Лише від нас, запоріжців, залежить те, яким буде наше завтра. Наразі варто об’єднати свої сили у захисті власних домівок. Окрім нас, цього ніхто не зробить. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.