Янукович порушує російський закон

27 травня 2014, 15:33
Власник сторінки
журналіст
0
62

Віктор Янукович порушує або ось-ось порушить російський закон, який обмежує неперервне перебування на території Російської Федерації для іноземців 90 днями на півроку.

Екс-президент України утік із резиденції "Межигір’я" під Києвом 21 лютого, потім переховувався на сході країни та в Криму, а 28 лютого дав першу прес-конференцію в російському Ростові-на-Дону.

Тобто з часу його приїзду до РФ 91 доба або уже минула, або ось-ось спливе.

У МЗС України заявили, що це питання не в їхній компетенції, і порадили звертатися до російських профільних відомств.

У Генпрокуратурі запевнили, що займаються цим питанням, і зазначили, що офіційна реакція з цього приводу може бути найближчим часом.

Заступник голови СБУ Віктор Ягун сказав, що Служба безпеки не розраховує на перетин кордону Януковичем у зв'язку із закінченням 90-денного терміну його перебування в РФ, але "до всього готова".

"Ми до всього готові. Навіть до того, що він мав прийти на виборчу дільницю і проголосувати за одного з кандидатів. Адже він каже, що він у свого товариша у Ростові-на-Дону, тобто міг це зробити. Ми чекаємо, але він не приїде", - переконаний Ягун.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Янукович,Партія регіонів
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.