Міліція "батьківщинця" Авакова застрелила Олександра Музичка на догоду путіну?

25 березня 2014, 16:56
Власник сторінки
журналіст
7
259

Вбито керівника Правого сектора Західної України Сашка Білого


В МВС Авакова стверджують, що Олександра Музичка (псевдо - Білий)  затримували міліцейські спецпідрозділи як озброєного злочинця - ватажка ОЗУ. Той хотів втекти і відстрілювався. Його поранили в ноги. При цьому не кажуть, яким чином - коли саме і за яких обставин - на тілі Музичка з'явилися вогнепальні поранення у грудях, від яких той помер.

Правий сектор звинувачує МВС у брехні й замовному вбивстві.

"Ми будемо мстити Арсену Авакову за смерть нашого побратима. Розстріл Сашка Білого - це замовне вбивство міністра",- заявив координатор "Правого сектору" на Рівненщині Роман Коваль.

Примітно, що  13 березня координатор «Правого сектора» в Західній Україні Олександр Музичко написав на своїй сторінці у соціальній мережі:  

«Керівництво генпрокуратури і МВС України прийняло рішення про моє фізичне знищення або захоплення і видачу мене Росії, для того, щоб потім все звернути на спецслужби РФ. Для проведення цієї операції вже створений спецзагін. Ми володіємо на 100% достовірною інформацією» – написав Олександор Музичко. Це моє звернення прошу вважати офіційним зверненням до СБУ України. Звертаюсь також до своїх побратимів, до всіх українців, націоналістів-патріотів: я не боюся смерті і живими не здамся! Хай мої вороги не надіються, що знищивши мене, вони будуть спати спокійно. Моє місце займуть інші патріоти, які продовжать нашу боротьбу».

Олександр Музичко також записав з цього приводу відеозвернення.

У березні Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу щодо координатора українського «Правого сектора» Олександра Музичка «за вбивство щонайменше 20 полонених військовослужбовців федеральних сил». Йдеться про участь Олександра Музичка у російсько-чеченській війні, - пише "Дніпроград".

Олександр Музичко був особистим охоронцем Джохара Дудаєва і отримав звання Героя Чечні. Його ім'ям була названа одна з вулиць чеченської столиці – Грозного.

Тим часом лідер "Правого сетора" Дмитро Ярош зажадав відставки Авакова і арешту бійців "Сокола", звинувативши силовиків у контрреволюційній діяльності та співпраці з ФСБ:

"Ми не можемо мовчки спостерігати за активною контрреволюційною діяльністю Міністерства внутрішніх справ України. У зв'язку з цим ми вимагаємо негайної відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, вимагаємо арешту командира спецпідрозділу УБОЗ "Сокіл" і, відповідно, тих, хто винен у вбивстві. А саме так ми трактуємо те, що сталося сьогодні вночі - вбивство Олександра Музичка, нашого побратима. Ті спецоперації, які відпрацьовує ФСБ Росії, на жаль, відбуваються зараз, в ці дні, ці години"

Можливі оцінки. Перша, офіційна - МВС знешкодило збройного злочинця, ватажка ОЗУ, наводячи порядок в країні.

Друга - у такий спосіб "Батьківщина" руками Авакова виконує директиву путіна щодо зачистки так званих правих радикалів-екстермістів і разом з тим намагається усунути з політичної арени одного з конкурентів ЮВТ на президентьських виборах - голову "Правого сектору" Дмитра Яроша.

До речі, сьогодні в Полтаві під час пікетування "Правим сектором" будівлі МВС на знак протесту проти призначеного міліцейськеого начальника, який, за словами активістів, взимку керував тітушками, були затримані керівники місцевого ПС. Їм інкримінують незаконне зберігання зброї.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.