Туризм. Гріх втрачати такий шанс і користь від вкладених мільярдів в ЄВРО.

23 вересня 2012, 14:14
Власник сторінки
0
385

Цей проект потребує, щоб його підтримали законами і прорекламували, а вибори це найкраща можливість. І політики, які зроблять це на виборах отримають підтримку виборців.

Вклавши в проведення ЄВРО десятки мільярдів, ми відкрили іноземцям країну і третина з них готова приїхати знов. Тому гріх втрачати такий шанс і користь від вкладених мільярдів. Тепер достатньо створити умови для розвитку туризму, можливо пільгове оподаткування і кредитування, вкладати в рекламу туристичних послуг в інших країнах, в першу чергу в тих з яких на євро приїхало найбільше вболівальників, як це роблять інші країни заробляючи на не дуже заможних на відміну від європейців українцях. Це на порядок менше вкладеного в ЄВРО і на порядок прибутковіша інвестиція.

Після рекламного ефекту трансляції чемпіонату в європі, кількість потенційних туристів готових приїхати в Україну зросло. Вболівальники приїхали на розрекламоване ЄВРО, не зважаючи на різні страшилки, які відлякали менш ризикованих і більш багатих вболівальників і просто туристів.  На чемпіонаті вболівальники не мали часу на культурно розважальну програму, яку їм могли  запропонувати. Тому якщо туристів чимось зацікавити вони знов приїдуть.

З часом інтерес буде падати тому бажано не тянути з спробою заробити на туристах. Для цього всім хто зацікавлений в туристах варто порахувати можливі прибутки зробивши маркетингові дослідження. Враховуючи не лише короткострокову перспективу, як це в нас люблять намагаючись здерти побільше, а і довгострокову коли потік туристів зросте і ще врахувати що є шанси провести чемпіонат з баскетболу і зимню олімпіаду. А заробити можуть власники готелів, всі хто може запропонувати культурно розважальні програми,оператори мобільного зв’язку, авіа і атоперевізники, аеропорти і торгівля.

Готелі, які будувались ударними темпами тому й дорого обійшлись власникам, піднявши ціни майже нічого не заробили на ЄВРО, потратившись на рекламу в майбутньому зможуть стабільно заробляти. Операторам мобільно зв’язку найлегше порахувати скільки вони заробили на роумінгу і не важко зпрогнозувати на скільки за короткий час зможуть збільшити свої прибутки. Аеропорти, особливо у Львові теж працюють майже в холосту. До євро підготували багато волонтерів і персоналу провівши тренінги і курси мов тому залишилось порахувати витрати на рекламу і зацікавити туристів.  

Київ і Львів найбільше сподобались вболівальникам і їм є чим зацікавити туристів тому в цих містах можливо створити пілотний проект з підтримкою міської влади і уряду. Можливі втрати значно менші від можливих прибутків тому варто ризикнути.

В перспективі можливо розширювати географію, маєм карпати і море, агротуризм і санаторії, можливо розвивати лікувальний туризм. В Полтаву вже їдуть щоб якісно і дешево полікувати зуби є й інші спеціалісти, які можуть лікувати не гірше і дешевше ніж в інших країнах. Іноземні туристи своїх найближчих сусідів по євросоюзу вже вивчили, а Україну, яка була за залізною завісою після ЄВРО відкрили, як Колумб Америку.  Готуватися потрібно не так як до ЄВРО. Коли після проведення витерли піт з лоба і сказали – слава богу що встиги, добре що не відібрали і все обійшлось без скандалів. Можлива співпраця з іноземними турагенствами. Починати бажано з мінімальною рентабельністю, як це роблять деякі фірми.

Туризм буде допомагати просувати наші товари на зовнішні ринки починаючи з сирів, горілки і пива закінчуючи екологічно чистими продуктами на які на заході є попит, а в нас можливості їх вирощувати. Тому цей проект потребує, щоб його прорекламували, а вибори це найкраща можливість і підримали законами. І політики, які зроблять це на виборах отримають підтримку виборців, особливо в тих регіонах і населених пунктах де найкращі умови для розвиватку туризму, а це перважно на півдні і заході країни і в містах, які зможуть запропонувати щось цікаве.

Туризм не потребує дуже великих фінансових інвестицій, впровадження високих технологій і висококваліфікованих працівників. Забезпечить стабільне, на відміну від експорту металу, надходження валюти і покращить торговий баланс. Дозволить покращити зайнятість, буде сприяти розвитку і прибутковості суміжних секторів економіки - торгівлі, будівництві. Туризм дозволить й далі ламати ті стереотипи, які склались на заході про країну, що полегшить спілкування з їх політиками...


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.