Така книгарня "Є": щойно відбулася презентація "Метаморфоз"

18 січня 2011, 16:33
Власник сторінки
Політичний консультант, віце-президент Української PR Ліги
0
1979

Десять "потенційно культових" українських поетів останніх десяти років

В понеділок заскочив в мою улуюблену книгарню "Є" на презентацію виданої харківським Клубом сімейного дозвілля збірки "Метаморфози. 10 українських поетів останніх десяти років". Книжку впорядкував невтомний Сергій Жадан, він же головував і на презентації.  "Метаморфози" вийшли великим як для української поезії накладом у 8000 екземплярів.

Із цієї чудової десятки в "Є" свої вірші читали Андрій Бондар, Сергій Жадан, Дмитро Лазуткін, Світлана Поваляєва і, здається, Олег Коцарєв.

Я не критик, але, думаю, Жадан не перебільшує, коли каже, що "170 віршів цієї антології - справжній часопис української літератури нової формації," а зібрані автори  - "потенційно культові". Про себе це він трохи нескромно, але ж ніде правди діти.

Це не реклама. Позаяк українська література поки що, на жаль, а може і на щастя, не комерційна. Однак "Метаморфози" варто придбати, особливо якщо Ви точно не маєте наміру купувати десять книжок десяти авторів, тим більше, що всіх одразу й знайти складно. Втім, думаю, в книгарні "Є" більшість з них таки є, тому що там є майже все, що видається в Україні українською мовою. Така от унікальна книгарня.

В "Букві" та особливо в "Літері" (заходив вчора на Толстого) українську книжку неначе навмисне виставляють так, щоб її ніхто не помітив.

Дещо краща ситуація в "Читай-городе" на Богдана Хмельницького. Ясна річ, що домінує там російська книжка, але логістика продумана якось так, щоб читач мав можливість зустрітися і з книгами, виданими в Україні. Мені, принаймні здалося, що в цій мережі українську літературу шанують більше, ніж в інших, хоча, звичайно, менше, ніж в "Є". 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.