Президент України та Світовий банк визнали нікчемість Податкового кодексу

18 січня 2011, 17:17
Власник сторінки
Політик
0
3079

Міг би розпочати словами "а ми ж говорили", але це буде якось не солідно. Крім того, говорили не тільки ми - після нас заговорили тисячі підприємців.

Тому скажу просто: позицію Фронту змін стосовно нікчемності Податкового кодексу підтримав Президент Янукович і Світовий банк.  

Але нам з вами та країні від цього не легше.

Податковий Кодекс діє незалежно від того, що президент Янукович визнав, що ніякого покращення для бізнесу цей одіозний документ не дав, а за подальше реформування податковї системи «особисто відповідальний» прем’єр Азаров.

Тим часом іексперти Світового банку визнали Податковий кодекс неефективним - через збереження складної системи адміністрування податків, ускладнення сплати ПДВ, тиск на експортерів продукції сільського господарства, що стримуватиме розвиток цієї галузі.

Тож усе те, про що говорив «Фронт Змін» щодо урядового проекту «податкової реформи», підтверджено кращими світовими експертами і самим президентом.

Розрекламована владою «податкова реформа» залишила після себе кілька запитань: навіщо все це було городити?

Навіщо була вся ця імітація «всенародного обговорення»?

І навіщо сам цей документ, який, за визнанням президента, уже через два тижні після його роботи треба серйозно правити?

Позірно здорова ідея виправити помилки Податкового кодексу не може не турбувати бізнес. Як, зрештою, і все, що походить від нинішньої влади. Крім спостереження, що жодне нововведення влади ще нічого доброго не принесло, є й інший мотив. Адже основним достоїнством будь-якої податкової системи є її стабільність, а як виглядає стабільність за версією Парітї регіонів українці вже побачили і відчули.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.