З ПіСУАРа все перетекло в "Україну". Ось вам і позитивний підсумок 22 січня

24 січня 2011, 13:33
Власник сторінки
Політичний консультант, віце-президент Української PR Ліги
0
2430

Чи правильним днем є День соборності, щоб бавитися в пазли?

Активність опозиції навколо Дня Соборності прищепила владі думку, що 22 січня це таки свято, яке варто відзначати. Відбувся ідеологічний тренінг влади, яка раніше мало що знало про цю подію.

Цікаво було спостерігати, як 22 січня вся еліта колишнього ПіСУАРу стікалася в Палац "Україна", щоб на чолі з Януковичем відзначити День Соборності та єдності України.

І це ті самі люди, які шість років тому у Сіверодонецьку після програшу президентьских виборів рукоплескали ідеї утворити Південно-Східну Українську Республіку - так званий ПіСУАР! 

Що ж стосується опозиції, то акція на Софіївській площі вийшла вдала та масштабна. В мітингу взяло участь близько 10 тисяч людей. Це, безумовно, сприяло підйому українського національного духу.

Окремі провладні ЗМІ вже встигли спекульнути: мовляв, опозиція навіть у День Соборності не змогла об’єднатися.  Однак, на Софіївській площі зібралася більшість опозиційних лідерів: крім Тимошенко, на святому місці побували Гриценко, Катеринчук, Кириленко, Тарасюк та інші.   

Прикро, що, незважаючи на те, що ініціатором акції був Народний комітет захисту, а благословила зібрання УПЦ Київського Патрірахату, деякі політичні сили не приєдналися до політичної маніфестаці на Софіївській площі, де свого часу й проголосили Акт злуки, а натомість бавилися на Контрактовій площі в пазли, хай хоч і складали ними карту України.

Чесно кажучи, Яценюка біля Софії бракувало. Атмосфера була чудовою, особливо енергетичним був молебень, що правив Патріарх Філарет.

А зранку на мосту Патона, де єднали два береги, мене найбільше потішила захоплена реакція моєї  12-річно доньки, яка на кілька років вперед замовила мені походи на міст 22 січня. Я почував себе ледве не найстарішим на тому святі, де через вірусний маретинг зібралася наша україньска молодь.   

  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.