90 депутатів примудрилися знайти Суддю, незалежного від Януковича!

15 лютого 2011, 22:18
Власник сторінки
Політичний консультант, віце-президент Української PR Ліги
0
2633

За надмірну пристрасть до Московського Патріархату В. Ф. відповідатиме на тому світі, якщо не схаменеться на цьому

Влада всюди демонстративно порушує визначений законодавством принцип рівності всіх конфесій, надаючи перевагу лише одній з них. Про це йдеться у зверненні 90 народних депутатів до Януковича.

Вони вимагають "негайно припинити хибну практику фаворитизації однієї церкви за рахунок ущемлення прав інших, відновити повноцінний діалог з усіма діючими в Україні конфесіями, не декларативно, а на ділі неухильно дотримуватися принципу рівності всіх церков і релігійних організацій".

"Ви можете належати до будь-якої віри чи бути атеїстом, але як Глава держави Ви повинні бути гарантом прав і свобод для всіх громадян України, а не тільки для тих, які ходять з Вами в одну церкву, - написали нардепи Януковичу і пригрозили, -   хоча українська Феміда зараз покірна владі, Бог є безпристрасним і непідкупним Суддею, який винесе щодо несправедливих дій влади Свій невідворотний вирок".
Депутати наводять чимало фактів, які свідчать про особливе ставлення Януковича до РПЦ та УПЦ Московського патріархату.

"Випадки сприяння лише УПЦ (МП) у вирішенні її фінансових питань, а саме позитивні розпорядження Прем’єр-міністра України М. Я. Азарова щодо прохань УПЦ (МП) надати допомогу в організації та фінансуванні ювілею митрополита Володимира (Сабодана), надати дозвіл комерційним фірмам на вивезення з України поза квотами зерна; постанова КМУ № 472 від 14.06.2010 р. (п.3 – 14, 15) про фінансувати будівництва соборів УПЦ (МП) в м. Нова Каховка (1,4 млн. грн.) та в м. Курахове Донецької обл. (3 млн. грн.)...

Раніше, і зараз десятки мільйонів гривень на реконструкцію об’єктів Києво-Печерської лаври перераховуються не державному заповіднику, а релігійній організації – монастирю УПЦ (МП), хоча Рахункова палата України визнала їхнє використання неефективним. Можливо це викликано тим, що вказаний монастир очолює депутат Київради (а до цього – Київоблради) від Партії регіонів Павло (Лебідь)? Скандального розголосу набули намагання на догоду проханням вказаної особи виселити з території лаври всі музеї, та єдину в столиці спеціалізовану інфекційну лікарню, де проходять лікування хворі на ВІЛ/СНІД.

У Вінницькій області представники Жмеринської, Тростянецької, Тиврівської, Козятинської, Липовецької, Літинської, Гайсинської районних державних адміністрацій настійливо пропонували священикам Київського Патріархату перейти під юрисдикцію Московського Патріархату, обіцяючи взамін пільги та різноманітні заохочення з боку держави.

Влада так і не надала належного роз’яснення, чому правоохоронці 27-28 липня 2010 р. намагалися не допустити приїзду в Київ паломників Київського Патріархату з низки областей, які прямували на святкування Хрещення Київської Руси-України. На якій підставі державний Перший національний телеканал під час візиту Московського патріарха Кирила в Україну в липні 2010 р. перетворився на філію його прес-служби, даючи багатогодинні прямі трансляції його богослужінь та передаючи новини ледь не про кожний його крок і подих? Ще досі на сайті Першого національного окремий розділ присвячений саме цьому візиту, а в ньому вміщено ряд новин, які за формою та змістом розпалюють релігійну ворожнечу.

На молебень у день інавгурації було запрошено лише Московського Патріарха Кирила і митрополита УПЦ Володимира, в той час як у затвердженому Указом Президента України Положенні «Про Державний Протокол та Церемоніал України» визначено (п. 104), що молитва в день інавгурації звершується у Святій Софії в присутності Президента главами різних конфесій.

Янукович ігнорує звернення сеукраїнської Ради Церков і релігійних організації про зустріч з ним, хоча за його попердників такі зустрічі стали вже традиційними. Влада проводить офіційні зустрічі в Україні лише з релігійними діячами, які належать до Московського патріархату.

Янукович у якості глави держави, а не простого віруючого, з відповідним висвітленням у ЗМІ відвідує у свята богослужіння лише у храмах УПЦ (МП).

Такі дії стали сигналом для чиновників нижчого рівня, які або за вказівками, або й лише з бажання догодити керівництву, також і на місцях демонструють своє особливе прихильне ставлення лише до однієї конфесії – Московського патріархату.

Повний текст звернення є на сайті УПЦ КП: http://www.cerkva.info/uk/news/news-ukrainian/1285-deputaty-zvern.html

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.