Захищати Вітчизну в мирний час набагато важче

23 лютого 2011, 10:23
Власник сторінки
Народний депутат, голова Підкомітету з протидії відмиванню брудних коштів. 2007-2012 - голова Комітету ВР з питань національно
0
2027

Під час війни мільйони наших громадян зі зброєю в руках захищали країну.

Мужньо і героїчно! Неймовірними зусиллями здолали зовнішнього ворога, врятували Європу і світ від фашистської чуми!

А після Перемоги повернулися додому – і в більшості своїй виявилися безпомічними і безпорадними у захисті цінностей своєї Вітчизни від внутрішніх загроз.

Не змогли згуртуватися і протистояти партійно-ідеологічному тиску, репресивній машині сталінських спецслужб.

Країна-переможець Другої світової, за рівнем демократії і соціальних стандартів, продовжувала скочуватися на узбіччя світових процесів.

У мирний час захищати Вітчизну справді важко. А не захищатимемо – то втратимо її самі, без ворогів чи агресії ззовні. Така загроза є реальною.

Сьогодні захисники Вітчизни – не лише люди в формі.

Кожен з нас, як Громадянин, має усвідомити власну міру відповідальності.

Докласти зусиль, аби країну не перетворили на підконтрольну комусь територію, а народ – на мовчазне і покірне населення.

Сьогодні захисник Вітчизни – кожен із нас, хто від розпачу не кидає країну в скрутний час, не шукає іншого щастя закордоном. Хто не обманює і краде, а чесною працею множить здобутки країни. Хто не руйнує, а зміцнює європейські цінності і суверенітет України.

Шануймо насамперед таких серед нас, підтримуймо їхні зусилля.

А на тих, хто носить погони і обрав по життю професію військового, – особлива відповідальність. І у воєнний, і в мирний час.

Текст Військової присяги – чіткий і лаконічний. Кожен військовий має її дотримуватися. 

Де б не проходили службу, у Збройних Силах, Внутрішніх чи Прикордонних військах, у Службі безпеки чи Головному управлінні розвідки – всі військовослужбовці присягають на вірність Українському народові.

І ключовим, на моє переконання, є останнє речення Військової присяги: «Присягаю ніколи не зрадити Українському народові!»

Зі святом Вас, захисники Вітчизни!


Читайте більше на www.grytsenko.com.ua
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.