Стрілка годинника доходить до червоної риски...

07 листопада 2013, 08:17
Власник сторінки
Народний депутат, голова Підкомітету з протидії відмиванню брудних коштів. 2007-2012 - голова Комітету ВР з питань національно
0
368

Багатьох збурило рішення Комітету Кожемякіна, який зарубав усі чотири проекти щодо звільнення Тимошенко.

Багатьох збурило рішення Комітету Кожемякіна, який зарубав усі чотири проекти щодо звільнення Тимошенко, натомість утворив Робочу групу на чолі з регіоналом-прокурором Васільєвим для підготовки якогось нового (їхнього) проекту.

Що тут сказати? Так, ситуація дуже складна. Вже давно дуже складна. А чим ближче саміт у Вільнюсі, тим більше вона загострюється. Втім, чи стало таке рішення Комітету аж надто несподіваним? Ні, воно прогнозоване. Навпаки, сталося б диво, якби Комітет, у якому Янукович має більшість, раптом дружно пристав на пропозицію Кокса-Квасьневського чи (тим більше) опозиції.

Чи є ситуація з підписанням Угоди з ЄС критичною? Як на мене – ні, час в України ще є, аби вирішити питання і Тимошенко, і прокуратури, і виборчого законодавства. Але – ситуація дійсно наближається до критичної, бо фактор часу стає критично важливим.

Як за цих умов Україні не зірвати Угоду з Євросоюзом? За такого твердолобого і непоступливого Януковича? В інтересах 45 мільйонів?

Три фракції нашу спільну позицію сформують і оголосять завтра зранку. Моя власна думка така: Раді зараз треба приймати будь-який закон, за будь-чиїм авторством, із старих чи нових проектів, аби тільки (1) Тимошенко отримала змогу вийти із-за грат і поїхати на лікування до Німеччини і (2) щоб цей закон позитивно сприйняли наші ЄС-партнери в особі місії Кокса-Квасьневського.

А щодо інших двох проектів (прокуратура і вибори), то на фоні ціни успіху-зриву Угоди з ЄС їх значення – взагалі другорядне, чи третьорядне. Треба приймати у першому читанні проекти, які є, аби не зірвати Вільнюс. Потім, уже після Януковича, їх виправлятимемо. Бо всі ж розуміють: які б закони ЗАРАЗ Рада не прийняла, все одно, доки він на Банковій, Янукович, як і раніше, керуватиме прокурорами в ручному режимі, та й вибори проводитиме, як і раніше.

Підсумовуючи: Вільнюс має пріоритет номер 1, і для його успіху ми, депутати, маємо зробити все від нас залежне. А насправді навіть більше – бо Янукович, як бачимо, не робить того, що вже давно мав би зробити сам (без жодних нових законів, своїм указом) – аби дати країні і спокій, і стратегічну перспективу.

Це моя думка. А яка Ваша?

Більше інформації на www.grytsenko.com.ua
Запрошую до обговорення у Facebook
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.