Проблема прапорів не повинна перерости у конфлікт поколінь

27 листопада 2013, 14:29
Власник сторінки
Народний депутат, голова Підкомітету з протидії відмиванню брудних коштів. 2007-2012 - голова Комітету ВР з питань національно
0
265

На нічному Євромайдані партійних прапорів вже нема. Але й об'єднаного, потужнішого, синергетичного Майдану - ще нема.

"Дорослий" Майдан - учора пішов додому, "молодіжний" - новими людьми не приріс.

Одразу після півночі я кілька разів обійшов навколо стели Незалежності. Ані партійних чи громадських вождів, ані досвідчених польових командирів, ані vip-спікерів, ані периметру охорони, ані вправних контактерів з міліцією, ані здатних виявляти провокаторів, ані об’єднаного штабу (на створенні якого наполягала Тимошенко) - я не побачив. Руслана відпрацьовувала за всіх:)

На жаль, на Майдані зустрів лише кількох мітингувальників віком 40+, решта - студентська молодь. Раніше такого не було.

І ще. Вперше за шість діб Майдану - жодного депутата!

Включився, допомагав чим міг, розрулював конфлікт з міліцією, інструктував студентів щодо охорони... За півгодини, напевно так само ініціативно, підійшов Олесь Доній і теж включився в роботу. Ще за годину прийшли депутати Кучерук і Фіщук...

А де решта? Звичайно, не всі, але на цьому важливому об'єднавчому етапі від усіх трьох фракцій мали би бути чергові депутати, чий досвід і захист були би вельми незайвими.

Майдан жвавий, щирий, веселий і... безтурботний. Однак турбуватися нам з Вами є про що: замість прискорено розпущеного партійно-агітаційного Майдану на Європейській площі, цей, тепер нібито єдиний - може перетворитися на вузько-студентський.

А Україні потрібен єдиний, потужний всенародний Майдан. На якому всі повинні почувати себе потрібними, мати змогу докласти своїх зусиль, усі мають бути почутими.

Так, усі ми різні. Хтось із нас витанцьовує на концертах The Prodigy та Океану Ельзи у фан-зоні. У когось з нас на ці концерти ходять діти, а в когось - уже онуки...

Але зараз усі ми маємо ЄДИНУ І СПІЛЬНУ МЕТУ - захистити наш європейський вибір. І тому не на часі примхи, амбіції чи образи. Бо їх наслідками можуть стати дезорганізація, безвідповідальність, послаблення і найгірше - зневіра і поразка.

Ми всі разом маємо створити на Майдані міцний сплав досвіду і нестримної енергії, мудрості і креативу, планування і дії.

Ми можемо послабити одне одного, не роблячи висновків. Або всі разом зміцніти, зробивши їх.

Громадськість, студенти і політики, безвусі й вусаті, партійні й позапартійні - усі маємо об’єднатися! Бо попереду ще багато боїв. Усвідомлена різними поколіннями битва за нашу країну насправді лише починається.


Запрошую до обговорення у Facebook

Більше інформації на www.grytsenko.com.ua

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.