Що дозволено Табачнику, того не можна Шкляру

04 березня 2011, 22:41
Власник сторінки
Політичний консультант, віце-президент Української PR Ліги
0
5858

Подвійні стандарти влади. Якби він собі вилаяв галичан, а не росіян, мав би премію в кишені

У "Великій політиці" на "Інтері" обговорювали скандально відомий роман Шкляра, який ледве не став лауреатом Шевченківської премії. Не став, тому що ще зранку Шкляр сказав, що не прийме із рук Януковича гроші, поки міністром освіти працює Табачник. Увечері стало відомо, що глава держави "відцензурував" рішення комітету, і прізвище Шкляра зникло із списку нагороджених, який затверджується президентським указом.

На жаль, роману "Залишенець" я ще не прочитав, але припускаю на підставі дискусії, що розгорнулася навколо нього, що фінансові санкції на автора накладено за неполіткоректні епітети на адресу росіян та євреїв.

Щоб скласти думку щодо обгрунтованості чи безпідставності подібних звинувачень, слід прочитати книжку, але подвійні стандарти влади очевидні і без того. Інакше Януковича давно мали би обурити загальновідомі висловлювання Табачника про галичан, вони мали би стати підставою не лише для звільнення міністра сьогодні, а й для його непризначення ще вчора. Однак,  те, що дозволено Табачнику, Шкляреві - зась. Якби він собі вилаяв галичан, мав би премію в кишені. А так - хай кусає собі лікті.    

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.