Проіндексовані депутати

21 березня 2011, 20:42
Власник сторінки
Політик
0
2539

Не вірте тим, хто каже, що депутати задоволені власним матеріальним становищем та умовами праці. Вони категорично не задоволені – їм не вистачає!

І як люди наполегливі і рішучі, вони з цим миритися не будуть і за своє боротимуться!

Безумовно, якщо мова не йде про Чорноморський флот та внутрішньовидову боротьбу в парламенті, депутати демонструють взірець стриманості. Ані тобі перекриття вулиць, як це зробили працівники державного підприємства Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка на знак протесту проти невиплати зарплати, ані блокування проїзду президентського кортежу з вимогою повернути їхню власність, до якого вдались вкладники банку "Родовід".


Навіть у такій формі протесту, як автопробіг, де українським депутатам не було б рівних, вони сидять тишком-нишком, показуючи приклад олімпійської витримки мільйонам українців.

А дарма. Лише уявіть, як би колоритно виглядав депутатський авто майдан.

Це було б ЩОСЬ!

І це не якісь там малі підприємці з їхніми "ланосами" та "газелями", що ображають витончений депутатський смак. Це був би справжній, суто конкретний депутатський авто майдан, за який нашим обранцям не довелись би червоніти перед колегами з Росії, Білорусі, чи то, навіть, Лівійської Джамахерії. "Мерседеси", "ролс-ройси", "майбахи" та "рендж ровери", розбавлені "БМВ" та "АУДІ". І всі вони з включеними мигалками та сиренами рухаються стрункою, організованою колоною, в супроводі міліцейського конвою... На чолі процесії Чечетов, трохи позаду Литвин з Єфремовим...

Однак, усе виявилось простіше та ефективніше. Замість того, щоб витрачати дорогоцінну депутатську енергію на різного роду протести, вони буденно, без зайвого галасу та шуму зайшли до парламентської зали, сіли за "роялі" і... взяли те, чого їм не вистачало для повної гармонії.

А не вистачало їм 1 мільярда гривень. Саме за такий кошторис Верховної ради на 2011 рік, у розмірі 980 мільйонів гривень, проголосували 249 депутатів.

Щоб усвідомити наскільки коштовним є відгодовування депутатів, можете порівняти їхній кошторис із загальним обсягом видатків бюджету 300-тисячного міста Чернівці – 667 мільйонів гривень.

Що там Чернівці! Враховуючи, що власний кошторис депутати збільшують кілька разів на рік, його доречно порівнювати з бюджетом усієї Чернівецької області – 1,2 мільярди гривень.

А ось моє "улюблене" місце, після якого сльози розчулення заважають говорити. "Там є невеличке збільшення (у порівнянні з минулим роком) – приблизно 70 мільйонів – але це відповідно до індексу інфляції".

По-перше, виявляється рахувати вони вміють так само, як писати закони. Це "невеличке" збільшення вилилось не в 70 мільйонів, а в 105, і голові регламентного комітету Володимиру Макеєнко варто було б знати, що кошторис Верховної Ради за 2010 рік становив 875 мільйонів 673 тисячі 700 гривень (http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=2255-17).

По-друге, і це не може не викликати хвилю радості серед їхніх виборців, провладні депутати проіндексували власні доходи "відповідно до показника інфляції".

Але не відомо чому у цих самих депутатів не з'явилося бажання проіндексувати на рівень інфляції зарплати та пенсії громадян. В бюджеті немає на це, ну хоч би "невеличкого збільшення", скажімо мільйонів на сімдесят.

Окрім цього, маємо ще один привід для радості – на "законотворчу діяльність" кошторисом передбачено 504 мільйона 170 тисяч. Хто з депутатів провладної більшості є законотворями, усі бажаючі можуть щодня спостерігати, увімкнувши канал "Рада".

Думаю, кожен сам собі відповість, чого в цьому депутатському кошторисі більше – звичайного жлобства чи відвертого, нахабного цинізму. Але те, що за такий парламент соромно – це факт.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.