Про семінари Відповідальне лідерство програми Аспен - Україна

23 березня 2011, 19:07
Власник сторінки
Дипломат (1997-11 рр.), експерт з європейської інтеграції, міжнародного та європейського права, директор Координаційного бюро єв
0
1682

Кого відбираєм?

Прийшла чергова відмова з Фонду Пінчука стосовно участі в семінарі "Відповідальне лідерство" програми Аспен - Україна. Вже третя підряд. Особисто я не в обіді, не страшно й не принципово. Але ж подивимось в суть проекту. Цитата з його сайту, - "ми підтримуємо поширення в Україні ціннісно-орієнтованого типу лідерства, який має на меті покращення життя окремих громад та країни в цілому". Дуже влучні слова. Але ж Україна ніби проголосила вступ до ЄС своєю стратегічною метою. Це означає, що маємо орієнтуватися на європейські цінності, впроваджувати їх в себе в країні. Маємо плекати лідерів європейського типу... Чи не так!? Мабуть ні, принаймні не силами Фонду, який до речі пропагує власний Порядок деннний 2020, як стратегію руху України в Євроспільноту, збирає щорічно на саміти в Ялті видатних європейських і інших лідерів для обговорення європейських та світових справ. Водночас, за чотири роки цього проекту не "відібрав" жодного євроінтегратора серйозного рівня до участі в цих семінарах. ЖОДНОГО!!! Митники, банкіри, фахівці по контейнерним первозкам, інші підприємці, дай їм всім Бог здоровья, тощо. Але ж жодного знавця європейської політики, норм та стандартів, які ніби маємо впроваджувати в Україні, жодного відданого борця за європейське майбутнє нашої багатостраждальної Батьківщини. Невже це випадковіть, панове!? Для кого ж ця програма і де її, хай не гучні, а бодай які, результати?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.