Уряд планує оподатковувати не ті конверти

07 квітня 2011, 14:37
Власник сторінки
громадянин
0
8556

Скільки не вивішуй прапори СРСР - ковбаса від цього не стане коштувати 2.20, а хліб - 0.14.

Влада істерично шукає нові джерела наповнення бюджету. Сьогодні до цього їх спонукає не лише сезонне весняне загострення, але й абсолютно реальна загроза не отримати черговий транш МВФ. Інших методів окрім посилення податкового тиску "азарівщина" не передбачає. 

Після ліквідації спрощеної системи оподаткування, прийшла черга конвертних зарплат. Тигіпко та Колесников один поперед одним озвучують репресивні заходи, які будуть застосовуватись до тих, хто посміє виплатити своїм найманим працівникам конвертну зарплату. Дискусія лежить в суто правовій площині. 5 чи 10 років позбавлення волі необхідно давати таким злочинцям, запитують нас урядовці. 

Владу можна зрозуміти: грошей в бюджеті немає, а пенсіонери, лікарі та вчителі ще не навчились харчуватись святим духом, яким просякнуто нову стару владу. Скільки не вивішуй прапори СРСР - ковбаса від цього не стане коштувати 2.20, а хліб - 0.14. Інфляційний податок, який впевнено з'їдає переважну більшість доходів населення, - теж не панацея. Значно ефективніше забирати доходи ще до того, як вони опиняться в кишенях громадян.

Проте ці ініціативи не знаходять радісного схвалення серед самих  працівників. Звичайно, адже вони прекрасно розуміють що саме з їхнього особистого конверта(читай сімейного бюджету) будуть витягнуті всі податки та збори. Регресивна система оподаткування доходів фізичних осіб ще більше поглиблює соціальну несправедливість: заробляєш меньше - віддаєш більше. Як наслідок, страждає не лише громадянин, страждає економіка, яка втрачає споживача. 

Крім того, системна несплата податків самими можновладцями не стимулює іншого сприйняття. Ні для кого не секрет, що найбагатшими людьми в Україні є різнокаліберні корупціонери, які також основні доходи отримують в конвертах. Власне з цих конвертів і варто було б починати детінізацію. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.