Московський Патріарх теж тягне Україну до Митного союзу?

26 квітня 2011, 15:04
Власник сторінки
Народний депутат, голова Підкомітету з протидії відмиванню брудних коштів. 2007-2012 - голова Комітету ВР з питань національно
0
1931

Свіже повідомлення зі стрічки новин: «Патріарх Московський і всієї Русі Кирило вважає, що чорнобильська трагедія повинна спонукати народи Росії, України і Білорусі до єднання».

«Це дивовижний приклад солідарності людей перед обличчям спільного ворога. Нехай він надихає нас на збереження братських відносин один з одним, нехай кордони, які існують між державами, ніколи не розділять наш народ, духовно єдиний, у більшості своїй православний», - сказав патріарх…»

Про який «наш народ» говорить Кирило?

Який, на думку Кирила, «ніколи не розділять» кордони між державами?!

І після таких заяв нам ще хтось казатиме, що вiзити московського Патріарха в Україну – це пастирство і жодної політики?! 

Тим більше, що Україною Кирило подорожує частіше, ніж регіонами рідної для нього Росії…

Як на мене, то московський Патріарх має усвідомити три очевидні речі.

Перше. В державі Україна – український народ, а не якийсь/чийсь «наш народ».

Друге. Український народ має право сам, без вказівок із Москви, визначати, куди Україні приєднуватися – до Зони вільної торгівлі з Євросоюзом, чи до Митного союзу.

Третє. Український народ уже визначився, і це роками підтверджують соціологічні дослідження: народ підтримує стратегічний курс на вступ України до Євросоюзу.

Тож за Зоною вільної торгівлі має бути безвізовий режим, а в кінцевому підсумку – повноправне членство України в ЄС. І всі разом маємо на те працювати.

Досить уже Москві гаяти час і ресурси, заманюючи нас до Митного союзу.

То «дешевим» газом, то «духовною єдністю»…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.