відповідь на блог В.Медведчука "Зона или Союз"

29 квітня 2011, 10:15
Власник сторінки
Дипломат (1997-11 рр.), експерт з європейської інтеграції, міжнародного та європейського права, директор Координаційного бюро єв
0
1992

І ще раз про європейський вибір України


Прикро, що наскільки потужні і освідчені люди, до яких без сумніву зокрема належить і  Віктор Медведчук, через маніпулювання фактами та цифрами штовхають Україну до чергової втрати незалежності і суверенітету. Будь-хто, побувавши на бодай одній зустрічі в рамках СНД чи ЄврАзЕС і порівнявши їх з ЄСівськими заходами відчує, що між совєтським духом одобрямса на користь одного відомого учасника, який притаманний пешим і модерновою професійною атмосферою дискусії в інтересах всіх учасників, яка супроводжує останні, просто прірва. Шановний пане Вікторе, не штовхайте Україну назад в совдепію, займіться краще тим, що вмієте найкраще, - юриспруденцією. А ще краще, - дайте принаймні парочку аргументованих порад українським переговірникам, які ведуть професійну і дійсно, тут я з Вами цілком погоджуюся, непросту дискусією з ЄСівськими  щодо Угоди про асоціацією, частиною якої буде й розділ щодо створення ЗВТ. До речі, не потрібно так принижувати ці переговори, необачно і безпідставно нав"язуючи читачам думку, що йдеться просто про якусь чергову ЗВТ з пшеницею, кукургудзою і т.д. Насправді Україна веде безпрецедентний переговорний процес, результатом якого має стати Угода, зміст якої є новаторським як для України, так і для ЄС. І головне там не ЗВТ, а те, що Україна нарешті юридично закріпить свій цивілізаційний вибір, яким є приналежність до прогресивного динамічного і розвиненого Заходу, а не до все ще відсталого, дикого, але експансоністського Сходу (не маю на увазі азійських тигрів). Європейські норми і стандарти, хто б і як не намагався критикувати цю тему, поки найвищі і найякісніші в світі. Чому? Бо орієнтовані не на державу, а на суспільство і громадянина. По-суті вони є гарантією постійного розвитку і поступального руху вперед в ногу з прогресом. Це те, чого бракує, серед іншого, й Україні.  Мета ж щодо вступу до ЄС закріплена українським Законом "про основні засади внутрішньої і зовнішньої політики" від 01 липня 2010 року. І дискусії треба вести не про те, куди б іще вступити (а радше влізти чи вляпатися), а як максимально ефективно з точки зору національних інтересів виконати цю мету, визначену Законом України, який до речі підписав Президент В.Янукович. Сам так дію і всіх до цього закливаю, особливо видатних (без сарказму) юристів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.