Покоління 2020 - майбутнє європейської модернової України.

13 травня 2011, 07:10
Власник сторінки
Дипломат (1997-11 рр.), експерт з європейської інтеграції, міжнародного та європейського права, директор Координаційного бюро єв
0
1152

Про зустріч з майбутніми лідерами України і національну ідею.


Вчора ввечері отримав незабутні враженнями від зустрічі з учасниками проекту "Покоління 2020", який ініціювали Денис Бугай і Ілона Довгань.  Після 2 годин спілкування з цими молодими людьми, а їм десь по 20-22 роки, з"явився оптимізм. Таки є майбутнє у нашої (У)країни. Освічені, по-доброму зубасті, організовані, патріотичні (і ще низка інших позитивних чеснот), а найважливіше, - НЕ БАЙДУЖІ до долі України.

Говорили про зовнішню політику, європейську інтеграцію, безпеку тощо. Але дійшли аж до національної ідеї. Під впливом аури зустрічі нарешті вдалося сформулювати власне бачення того, якою має бути національна ідея України, - "Особистість - сім"я - суспільство". А розшифровуючи, - "Сильна особистість - міцна сім"я - здорове суспільство". Саме над цим мала б працювати держава, громадянське суспільство і кожен українець. І тоді буде все добре в нашому Українському Домі. І тоді не будуть їхати наші найкращі співвітчизники в лівії, сірії тощо на заробітки. І тоді не ми проситимемося кудись, а нас хотітимуть бачити в найпрогресивніших союзах. І нарешті, -  в наших дітей буде майбутнє. Замріявся!? Ні, в жодному разі.

Впевнений, що покоління 2020 виведе Україну на нові горизонти. Наше завдання - допомога. Їм же робити прориви і мудро КЕРУВАТИ. Всім, - державою, фірмами, газетами тощо.  А головане, - під час зустрічі з"явилося переконання, що ці горизонти будуть європейськими і МОДЕРНОВИМИ по-справжньому, а не декларативно. Побільше б таких проектів та ініціатив! І не лише для Києва, а й для всіх куточків нашої, найбільшої за територією і потенційно найбагатшої в Європі, але чомусь (!?) наразі такої "розібраної", Батьківщини.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.