Звіт за другий день літературно-мистецького фестивалю "Київська Барикада" імені Юрка Покальчука.

25 травня 2011, 16:08
Власник сторінки
голова Центру досліджень політичних цінностей
0
1029

Коротка оповідь про другий день 5-денного фестивалю. Далі буде...


Звіт за другий день літературно-мистецького фестивалю "Київська Барикада" імені Юрка Покальчука. Другий день фестивалю розпочався з виступу Василя Шкляра у Жовтому корпусі Університету Шевченка.Шкляр зараз на піку популярності , і зустріч прогнозовано була приречена на успіх.Але...Але спочатку в аудиторію на 120 місць набилося чоловік так 150...А потім як повалило...:)Не уявляю як вони там вмістилися, бо я таки втік на брифінг:). Брифінг був у Верховній Раді."На розігріві" виступав лідер регіоналів Єфремов:).Ну, бо його брифінг був попередній.А потім замість політики організатори "Київської Барикади" влаштували читання віршів Пако у стінах ВР. Брат Капранов,Світлана Поваляєва,Сергій Пантюк та Олесь Доній прочитали по віршу Юрка Покальчука.Юрій Стець(який теж мав виступати), мабуть таки знову посоромився читати вірш з "сумнівною лексикою" і застряг натомість у пробці на мосту Патона. Але редакція каналу "Рада"(яка має транслювати всі брифінги у прямому ефірі не знала ,що "брутальний" декламатор застряг на мосту і , тому мабуть, не дала прямої трансляції... Але потім хочаб дали у запису-і за то дяка!Надалі була чергова прес-конференція в УНІАН(знову з прямою трансляцією по 5-му каналу), цього разу на тему: "Перспективи і проблеми розвитку дитячої літератури в Україні".Брали участь Владислав Єрко(це той геніальний художник АБАБИГАЛАМАГИ), Леся Коваль(окрім того,що вона диригує Львівським форумом видавців, кілька років тому вона ж започатквала і Дитячий форум),Сергій Пантюк(як той ,що написав торік дитячу книжечку-каже ,що під впливом власного смнулі-першоклашки) , Марина Порошенко(від Фонду Порошенка),Олесь Доній(від "Останньої Барикади"), Роман Чайка(від 5-го каналу). По обіді була зустріч з Олександром Ірванцем в Києво-Могилянці.

Ну, і ввечері була головна подія дня-"презентація диску "Юрок Покальчук і друзі" в "Купідоні"(місце було обрано невипадково, адже Пако саме там був арт-директором).Вірші Пако читали Фагот, Лірник Сашко,брат Капранов,Світлана Поваляєва,Сашко Положинський,Артем Полежака,Павло Коробчук,Неля Франчук,Олесь Доній.Ах, да...Тут вже Юрій Стець не відкараскався і таки прочитав "бутального " вірша з лексикою, яку колись називали "нецензурною".Пако у декламації друзів наче зявлявся таки яким і був:коли веселим, коли агресивним, коли ніжним... Чудова стаття щодо цієї презентації ось:

http://polit.ua:8080/articles/2011/05/19/pokalchuk.html

Ну, і як завжди -ефіри для учасників фесту від наших інформаційних партнерів:зранку на 5-му каналі був Тарас Федюк, а у вечірньому ефірі-Олесь Доній.А на ранковому ефірі каналу СІТІ-Віталій Капранов.

Тож фестивальний день був насиченим і вдалим:)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.