Корумпована влада вбиває наших дітей

31 травня 2011, 14:33
Власник сторінки
Народний депутат, голова Підкомітету з протидії відмиванню брудних коштів. 2007-2012 - голова Комітету ВР з питань національно
0
2091

Крик душі – у зверненні Опікунської ради Центру дитячої онкогематології і трансплантації кісткового мозку лікарні «Охмадит».

Не просто лікарні – Національної дитячої спеціалізованої…

Щорічно в ній борються за життя близько 300 діток, яким не пощастило захворіти на дуже тяжку, але виліковну хворобу – рак крові.

Ситуація критична.

Якщо у 2009 році забезпеченість лікарськими препаратами була на рівні 60% від потреби, то після обрання Януковича «покращення життя» хворі дітки відчули одразу: 2010 рік – забезпеченість препаратами зменшилася до 38% (майже вдвічі), 2011 рік – лікарські препарати за відповідною державною програмою не закуповувалися взагалі?!

Протягом п’яти (!) місяців поточного року навіть не було оголошено тендери із закупівлі ліків для дитячих онкогематологічних відділень?!

Опікунська рада лікарні намагається відшукати кошти де завгодно – аби лише врятувати життя хворих дітей, батьки яких живуть у злиднях (а таких в Україні переважна більшість).

З початку року вдалося зібрати 700 тисяч гривень, тоді як на лікування дитини мінімально потрібно 60 тисяч, а при ускладненнях – до 300 тисяч гривень. Курс лікування триває понад дев’ять місяців.

Відповідь чиновників – у бюджеті немає коштів.

Така позиція – брехлива і цинічна.

Кошти є – немає моралі і відповідальності!

Наведу лише два приклади – свідчення тотальної корупції і клептоманії Уряду Януковича, про які суспільство дізналося протягом останніх двох тижнів:

1) одним голосуванням Ради олігархам – власникам приватних енергетичних компаній, Уряд Януковича списує їхню заборгованість перед бюджетом у розмірі 24 мільярди гривень?!

2) під патронатом міністра Юрія Бойка Уряду Януковича у держави крадуть 150 мільйонів доларів (1,2 мільярди гривень) – при закупівлі лише однієї бурової установки?!

Порівняйте ці вкрадені мільярди з вартістю лікування дитини.

За кожною крадіжкою – вбиті корумпованими чиновниками діти.

Наші з Вами діти!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.