ЄС виділив кошти на демонтаж демократії в Україні

09 червня 2011, 13:23
Власник сторінки
громадянин
0
3565

Ніхто не ставить запитання Партії регіонів та Президенту, а навіщо міняти старий закон?

Оновним завданням виборчого закону є максимальне забезпечення права громадян на формування органів влади через чесні та неспотворені вибори, зменшення ролі фальсифікацій та адміністративного ресурсу. 

Саме з цією метою Європейським Союзом були надані кошти Україні на розробку Виборчого кодексу.  

Попередній закон про вибори до парламенту довів свою ефективність. Під час його застосування опозиція, якою на той момент виступала Партія регіонів, мала можливість набирати найбільшу кількість голосів виборців, не лунало звинувачень у масових фальсифікаціях або перешкоджанню діяльності кандидатів в депутати. Міжнародні спостерігачі визнавали українські вибори чесними і демократичними. 

Новий закон про вибори до парламенту створюється на базі минулорічного закону про вибори до місцевих рад. Результатом його застосування стало брутальне спотворення результатів волевиявлення. Сотні опозиційних кандидатів стали об`єктами кримінального перселідування, тисячі були незаконно зняті з перегонів. Партія регіонів отримала депутатів-мажоритарників навіть на Західній Україні. Міжнародні спостерігачі визнали, що це були найгірші вибори з 2004-го року.

Проте жодних висновків не зроблено. Європейський Союз і далі мовчки спостерігає за тим, як за його кошти, Янукович і його команда знищує українську демократію.

Звичайно, "спасение утопающих" - їхня власна справа. Якщо українська опозиція не здійснює жодних кроків на привернення уваги суспільства до цієї проблеми,  не варто очікувати, що депутати Європарламенту почнуть блокувати свою трибуну у знак протесту.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.