Братва не домоглася, щоб силовики торгували землею!

14 червня 2011, 14:55
Власник сторінки
Народний депутат, голова Підкомітету з протидії відмиванню брудних коштів. 2007-2012 - голова Комітету ВР з питань національно
0
2562

Сьогодні парламент провалив корупційний законопроект і тим самим не відкрив шлюз для мільярдних оборудок із землями оборони.

А розпочалася ця майже детективна історія 27 серпня минулого року. 
В той день я оприлюднив блог під назвою «Братва хоче, щоб силовики торгували землею?»

Тоді правляча коаліція зареєструвала законопроект 6644 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання земель оборони».

Автори – Григорій Калетнік (Партія Регіонів) і Олег Черпіцький (фракція БЮТ, але «тушкою» увійшов до коаліції).

Якщо відкинути мішуру, то суть законодавчої новації проста, як пень: надати Міністерству оборони, Службі безпеки, Міністерству внутрішніх справ, Адміністрації державної прикордонної служби, Управлінню державної охорони та іншим силовим структурам …право торгувати землею. Ні більше, ні менше!

Нагадаю, Олег Черпіцький є братом Олександра Черпіцького, який на той час обіймав посаду заступника міністра оборони і водночас – директора Державного департаменту надлишкового майна та земель. Це той самий заступник міністра оборони, якому через його судимість СБУ не надала дозволу на роботу з таємними документами.

Інтерес Єжеля, Черпіцького (і тих, хто просував їх на посади) до земель оборони пояснюється просто: сотні тисяч гектарів надлишкових земель, сотні звільнених військових містечок, полігонів і лісових господарств, десятки тисяч будівель і споруд – Клондайк для таких «діячів»!

Що було далі?

Про корупційний характер цього проекту я говорив постійно – у виступах на Погоджувальній раді щопонеділка, в телевізійних студіях, в інтерв’ю журналістам. Звертався письмово до Президента і прем’єра – вимагав відкликати корупційний проект.

Паралельно Єжель з Черпіцьким розгорнули свою інформаційну кампанію, причому одразу за двома напрямами.

Перший – з метою зняти мене з посади голови Комітету. Депутати від більшості писали скарги на Литвина, звинувачували мене у бездіяльності, неспроможності організувати роботу Комітету, вимагали звільнення. Не вдалося. Натомість посаду заступника міністра оборони втратив Черпіцький…

Другий – з метою прискореного прийняття законопроекту 6644. Засоби масової інформації закидали різними інтерв’ю, в яких розказували, який класний проект 6644 і як щасливо заживе армія після його ухвалення Радою. Хто тільки не виступав у пресі – міністр оборони Єжель, начальник Генштабу Педченко, заступник міністра Черпіцький, нагнули навіть командирів бригад і полків, начальників гарнізонів. Але й тут не вийшло...

Втомившись вислуховувати постійну критику і не маючи аргументів, щоби її заперечити, прем’єр Азаров врешті-решт відрікся від того корупційного законопроекту. Він письмово повідомив про це спікера Литвина і голову фракції ПР Єфремова.

Законопроект відклали і забули. Здавалося…

Бо несподівано його включають для розгляду сьогодні, 14 червня, і профільний Комітет (який очолює Калетнік, один із співавторів) рекомендує – прийняти в першому читанні?!

Довелося зранку знову, вже вкотре, виступати на Погоджувальній раді, критикувати корупційні схеми, закладені в проект, цитувати лист Азарова, в якому це підтверджується…

Результат – сьогодні ж законопроект 6644 був провалений: «за» проголосували лише чотири депутати. 

Які нові «ідеї» тепер згенерує Єжель?

І скільки ще Янукович дозволятиме йому знущатися над армією?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.