Чому Івана Купала?

04 липня 2011, 09:20
Власник сторінки
Народний депутат України 4,5,6 скликань, лідер політичної партії Українська платформа «СОБОР»
0
3170

Бути самодостатньою, духовно багатою нацією без збереження звичаїв та традицій, що формували наші предки впродовж багатьох століть, неможливо.

Тому не випадково надати широкого масштабу я вирішив святу Івана Купала. Окрім того, що його вважають найпоетичнішим народним святом, яке прийшло до нас ще з дохристиянських часів, воно має свою неповторну магію, занурившись в яку ти маєш можливість збагатитися духовно. І не випадково святкую Івана Купала у селі Немиринці Ружинського району Житомирської області: тут жили мої батьки, тут народився і виріс я сам. Тому, запрошуючи своїх друзів, знайомих, колег на «Купальські роси» до Немиринців, я хочу поділитися з ними, в першу чергу, красою і величчю своєї малої батьківщини.  А можливість побувати на купальському святі у моєму рідному селі подарувала багатьом іноземним гостям шматочок справжньої України:  мальовничої, творчої, багатої на культурні традиції.

6 липня 2011 року о 16.00 годині запрошую усіх бажаючих до села Немиринці Ружинського району Житомирської області відвідати театралізоване свято «Купальські роси», яке проводиться вже третій рік поспіль.

Вдень просто неба на галявинах біля озера працюватимуть майстри народної творчості – ковалі, гончарі, художники, митці ужитково-прикладного мистецтва. І як водиться на святі гостей розважатимуть самобутні фольклорні колективи. На все, що відбувається на схилах озера, можна буде подивитися з висоти пташиного польоту, піднявшись над землею на повітряній кулі.
А як тільки сонце почне сідати за обрій, гості свята матимуть змогу зануритися у Магію купальської ночі і стати учасниками Купальського обряду з прикрашанням Марени та Купала, плетінням вінків та пусканням їх на воду, запаленням вогняного колеса, стрибками через багаття та пошуком цвіту папороті. І на завершення всі присутні покуштують смачного короваю, а потім, взявшись за руки,  створять ланцюг єднання як символ єдності українського народу.

Не пропустіть можливість знайти квітку папороті та збагатити себе насамперед духовно, ставши учасником відтворення прадавніх ритуалів. Запрошую усіх!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.