Казнокради або як верховна рада краде народні гроші

06 липня 2011, 14:42
Власник сторінки
Член Бюджетного комитета
0
2708

Процес розкрадання бюджету України Володимир Литвин зареєстрував Проект Постанови Верховної Ради України “Про звільнення Симоненка В.К. з посади Голови Рахункової палати” (реєстраційний номер №8753)

Повністю документ  можна тут 

Проектом пропонується звільнити Валентина Симоненка “у зв’язку із закінченням строку повноважень”. Наступного дня, 6 липня, голосами депутатів правлячої коаліції Комітет Верховної ради з питань бюджету підтримав цю ідею.

На перший погляд – все напрочуд законно і правильно. Термін повноважень В. Симоненка, який очолював Рахункову палату з 1996 року і який, фактично, створив її з нуля, закінчився ще в грудні минулого року.

Принагідно нагадаю: саме завдяки його зусиллям Рахункова палата України стала дійсним членом Міжнародної та Європейської організацій вищих органів фінансового контролю (INTOSAI, EUROSAI). 30 квітня 2009 року Постійна Рада ОБСЄ призначила Рахункову палату України зовнішнім аудитором цієї міжнародної організації. 15 квітня 2010 р. на засіданні Постійної Ради ОБСЄ всіма 56 її членами було ухвалено одностайне рішення щодо продовження терміну повноважень Рахункової палати України як зовнішнього аудитора цієї організації ще на два роки.

Виникає питання: а в чому тут інтрига?

А інтрига тут в тому, що Рахункова палата України наразі проводить аудит піврічної діяльності Кабінету Міністрів. Руками Володимира Литвина Уряд прагне не допустити об’єктивного дослідження своїх “досягнень”, по-перше. По-друге, не допустити опускання президентської сокири, занесеної над головою міністра фінансів. Нарешті, по-третє, прибрати непідвладного та непідзвітного регіоналам професіонала, поставити на його місце того, хто зруйнує Рахункову палату як таку.

Як це не дивно, в країні залишилося ще багато не розкрадених ресурсів. Як їх дерибанять і будуть дерибанити – в наступних випусках “Хронік Бюджетного комітету “Казнокради”.

Кирило Куликов, народний депутат України,  Голова підкомітету з питань діяльності Рахункової палати та контролю за виконанням державного бюджету Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.