Казнокради 2 або як верховна рада краде народні гроші (серія друга)

11 липня 2011, 08:03
Власник сторінки
Член Бюджетного комитета
0
2615

Відпускні вугільному лоббі У першому випуску “Хронік Бюджетного комітету “Казнокради” я розповів про те, навіщо правляча коаліція руками спікера Литвина прибирає з посади Голову Рахункової палати Валентина Симоненка. В цьому випуску розповідь про те, я

Зміни ухвалено, не зважаючи на негативні висновки бюджетного Комітету, Головного науково-експертного управління парламенту та Мінфіну, згідно з якими, прийняття законопроекту призведе до невиконання планових показників, розбалансування доходів та видатків загального і спеціального фондів державного бюджету.

Одночасно з цим законом за основу та в цілому прийнято проект Закону України “Про особливості оренди чи концесії об'єктів паливно-енергетичного комплексу, що перебувають у державній власності” (р.№8705, н.д. М.Мартиненко, І.Глущенко та П.Корж). Основна мета закону – знизити дотації на вугільну промисловість з державного бюджету. Проте, згідно з цим законом, утримання об’єктів паливно-енергетичного комплексу, які передаються у оренду чи концесію, у тому числі, підприємств вугільної галузі, ще протягом п’яти років фінансуватиметься із державного бюджету. Крім того, зрозуміло, що в оренду чи концесію перейдуть прибуткові підприємства, а державі залишаться дотаційні об’єкти. Іншими словами, платники податків будуть утримувати своїм коштом не тільки безнадійно дотаційні шахти, які перебувають у державній власності, але й прибуткові, які перебувають у власності приватній.

І ці закони прийняті, не зважаючи на те, що згідно аудиту Рахункової палати за попередні періоди сума неефективно використаних коштів, виділених на реструктуризацію вугільної та торфодобувної промисловості склала 1 млрд. 726 тис. гривень.

Додамо до цього вищезазначені 1 млрд. 499 млн. грн. і отримаємо 3 млрд. 225 млн.

Висновок: вугільне лоббі Верховної ради у черговий раз оплатило видатки на свої канікули. Цього року у сумі 162 млн. грн.-  за рахунок плати за надання державних гарантій та кредитів, отриманих державою за кордоном на модернізацію ринку електроенергії.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.