Оголошується полювання на відьом

03 серпня 2011, 15:33
Власник сторінки
громадянин
0
6417

Є надзвичайно простий і ефективний спосіб люстрації високопосадовців.. ...

Громадянський рух "Спільна Справа" звернувся до Президента України з вимогою припинити громадянство України меру Києва Л.Черновецькому. Причиною такого звернення стало повідомлення в ЗМІ  про те, що в 1994 році Леонід Черновецький добровільно набув громадянства Ізраїлю.

Відповідно до ст.19 Закону України "Про громадянство" наслідком таких дій є втрата громадянства України. У випадку відмови громадянський рух планує звертатись до Вищого адміністративного суду України. 

В той же час громадянський рух готує перелік всіх високопосадовців, які мають громадянства інших держав, з метою ініціювання припинення ними громадянства України. За інформацією, наявною у відкритих джерелах, лише у Верховній Раді України близько двох сотень народних депутатів мають подвійне або навіть потрійне громадянство.


Відповідно до законодавства України припинення громадянства тягне за собою втрату статусу народного депутата або, як у випадку з Черновецьким, міського голови.

Крім того, рух вимагає прийняти вже зареєстрований у ВР законопроект щодо кримінальної відповідальності за приховування подвійного громадянства.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.