Безпека України очима молодого покоління.

15 серпня 2011, 17:25
Власник сторінки
Дипломат (1997-11 рр.), експерт з європейської інтеграції, міжнародного та європейського права, директор Координаційного бюро єв
0
1557

Про Безпеку України очима молоді.

Щойно повернувся з "Безпекової школи молодих лідерів", яка проходила на Миколаївщіні протягом чотирьох спекотних серпневих днів. 90 школярів та молодих студентів за допомогою знаних експертів знайомилися з тим які альтернативи безпеки існують в України, в якому зовнішньому середовищі вона перебуває, яких сфер стосується безпека тощо. За результатами молодь сформувала ігрові партії консервативного, ліберального та соціалістичного спрямування і молодіжний парламент, який ухвалював своє бачення Стратегії національної безпеки. Невдовзі цей документ буде презентовано широкому українському загалу НУО "Молодий народний рух", яка реалізовувала, за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні, цей проект. Намічено й плани щодо продовження проекту. Вразило те, що така непроста і навіть чутлива для України тема не просто цікавить юне покоління, а викликає бурхливі дискусії і продукує конструктивні фахові пропозиції щодо того, яким чином Україна має зміцнити свою незалежність та суверинітет, у який спосіб зустрічати новітні виклики і загрози, а головне, - як стати прогнозованим й авторитетним членом міжнародної спільноти. Очі горіли, на обличчях були природні посмішки та щира зацікавленість. Спекотно було в залі, спекотно й на вулиці. Проте результат отримано. Результат конструктивний і багатообіцяючий. Це важливо! Адже це означає, що в України є майбутнє. Воно вибудовується на наших очах. І молодь займає все активнішу позицію в цьому процесі.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.