Про камуфляжний флешмоб та політичний інфантилізм

09 вересня 2011, 08:31
Власник сторінки
громадянин
0
3694

Достатньо сумнівна можливість заборони носити камуфльовані штани, яка з'явилась днями завдяки відверто провокативній ініціативі ряда народних депутатів

, вже викликала цілий посполитий рух на захист права носити хакі.

Зізнаюсь, мене, як хронічного мілітариста, така перспектива теж обурює. Інша справа, що я не вірю в  її реальність. Більш того, я переконаний, що в реальність такої заборони не вірять і самі ініціатори. 

Уявіть собі, яким чином можна заборонити мільйонам українських селян носити камуфляж, який давно виконує роль спецівки? Яким чином можна примусити викинути його сотням тисяч рибалок та мисливців? Яким чином можна закрити цілі підприємства, які виготовляють або просто продають спецформу, і основним замовниками яких вже давно є цивільні?

Єдина мета вкидання цієї дурниці в інформаційний простір - відволікти увагу громадян від інших, набагато жахливіших речей. Від заяви Януковича про намір провести приватизицію "всьо і вся", від розпилу чергових бюджетних мільярдів підприємствами Єфремова, від неможливості Мінфіну розрахуватись за зовнішніми боргами, від курсу гривні, який ось-ось втратить керованість. 

Попри всю безглуздість та неможливість запровадження такого обмеження, громадяни охоче демонструють готовність забутись про все: про узурпацію влади, про жалюгідний стан економіки, про переслідування громадян за їхні політичні погляди, про відсутність вакцин у наших лікарнях з початку року, від чого щодня вмирають наші діти. 

З щирими дитячими очима громадяни починають формувати загони на захист камуфляжу, обговорюють акції протесту та флешмоби, пишуть листи до в.о. Президента та Верховної Ради.

Я не спостерігав такої активності жодного разу за весь час антилюдського правління Януковича. 

В одному з Законів Паркінсона йшлося про те, що найбільше уваги привертають дріб'язкові питання саме тому, що вони не потребують експертної оцінки. Реалізацію цього принципа на практиці ми й спостерігаємо сьогодні. 

Коли Партія регіонів з "подельниками" списала енергетичним компаніям своїх олігархів боргів перед державою на 24 млрд. грн. - про необхідність протестів говорили одиниці. В нормальній демократії лише намір прийняття чогось подібного вивів би на вулиці мільйони.

Якщо ми хочимо жити гідно - ми маємо вичавити з себе цю тягу до політичної попси. Ми маємо реагувати не на яскраві, а на важливі явища. Нам потрібно меньше експресії і більше здорового глузду. 

Україна знала лише п'яні погроми. Час тверезо подивитись на деякі речі.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.