Росія отримає нову військову базу в Криму

10 вересня 2011, 19:09
Власник сторінки
громадянин
0
4360

За камуфляжним лементом шановні українські мілітаристи прогавили появу нової російської бази на тілі нашої багатостраждальної Батьківщини.



В пятницю 10 вересня Міністр оборони Єжель заявив про намір України передати в оренду РФ полігону НИТКА в Криму.

НИТКА - наземний випробувальний тренувальний авіаційний комплекс, перебуває в експлуатації з 1982 року. Він розташований на аеродромі Саки. Призначений для відпрацювання техніки зльоту і посадки літака на авіаносець. Комплекс є аеродромом зі сталевим льотним полем у вигляді корабельної палуби, обладнаний трампліном і аерофінішерами. Його габарити еквівалентні параметрам льотної палуби авіаносного крейсера Адмірал Кузнєцов.

Щоб було зрозуміло Адмірал Кузнєцов - це авіаційна група з 50 літаків та вертольотів по проекту: 26 × МиГ-29К або Су-27К, 4 × Ка-27РЛД, 18 × Ка-27 або Ка-29, 2 × Ка-27ПС. Зрозуміло. що авіаційний комплекс НИТКА розмірами палуби не обмежений, отже може бути базою для значно більшої кількості літаків.  Щоб було зрозуміло на озброєнні ВВС України всього 36 СУ-27. про стан яких краще не згадувати.

Виникає кілька природних запитань:

1. Як поява цієї бази кореспондується з  ст.17 Конституції України, яка забороняє розміщення іноземних військових баз на території України.
2. Як подібна щедрість кореспондується з "загостренням" україно-російських відносин(згадаймо першу газову війну - шоу, яке дозволило вийти на ринок горезвісній РУЕ).
3, Як ймовірний конфлікт на Близькому Сході кореспондується з спокійним сном мешканців півострова. 

Олександр Данилюк, 
координатор Громадянського руху "Спільна Справа"


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.