У Керчі затримали активістів Фронту Змін, які інформували про акцію Україна проти Януковича

17 жовтня 2011, 16:41
Власник сторінки
Політик
0
1282

У понеділок, 17 жовтня, в Керчі затримано активістів Керченського Фронту Змін Ольгу Сімакову та Дениса Воїнова. Вони перебували в наметі Фронту Змін на вул. Єрьоменка, 28, інформуючи громадян про акцію Україна проти Януковича.


За словами одного з затриманих, який зміг коротко зв’язатися із головою Керченського осередку «Фронту Змін», близько 12.30 до них підійшли люди в цивільному і представилися співробітниками правоохоронних органів.

Фронту Змін на вул. Єрьоменка, 28, інформуючи громадян про акцію Україна проти Януковича.

Незважаючи на наявність в наметі всіх необхідних документів на проведення акції, активістів Фронту Змін незаконно затримали і відвезли до районного відділення міліції.

Зв'язок із ними перервався.

До відділку міліції оперативно прибули представники керівництва Керченського осередку Фронту Змін. Їх довго не допускали до спілкування із затриманими і не надавали ніякої інформації.

Зрештою з’ясувалося, що активістам партії інкримінується стаття 185-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Протокол за цією статтею також було складено на керівника Керченської міської організації Фронту Змін.

Незважаючи на те, що закон про політичні партії і об’єднання громадян передбачає безперешкодне інформування партією про свою діяльність жителів регіонів і це положення є одним із конституційних принципі правової держави, правоохоронці Керчі вирішили притягнути до адміністративної відповідальності за абсолютно законну політичну діяльність.

"Це є черговим свідченням політичних переслідувань", - вражають у «Фронті Змін".

Із активістів були взяті пояснення, після чого з райвідділу міліції їх відпустили. Проте у міліції категорично відмовилися повернути вилучений під час арешту намет «Фронту Змін», який є приватною власністю і може бути вилучений виключно за рішенням суду.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Украина,Импичмент Президента,Юлия Тимошенко,Янукович,Выборы,Яценюк,суд,протесты,Фронт змін
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.