Інтеграція у ... опу. Наш межигірський вибір

18 жовтня 2011, 10:34
Власник сторінки
Політичний консультант, віце-президент Української PR Ліги
0
5843

Проблема не в тому, що Юлія Тимошенко у в'язниці

Фініта ля комедія. Янукович, нарешті, послав Європу у те місце, яке з нею добре римується. Криза у стосунках України з ЄС - найглибша з часів касетного скандалу, і цього разу вона може виявитися незворотною. Президент не розуміє самої природи євроінтеграції, яка означає обов'язок будь-якого абітурієнта скласти іспит на предмет знання та вміння застосовувати на практиці ази європейської політичної культури. З цього випливає принцип втручання Європи у наші внутрішні справи. Не хочете дотримуватись правил, чого тоді грюкаєте у двері й вимагаєте, щоб вони були відкриті? Як кажуть росіяни, со свиным рылом да в калашный ряд. 

Європейський вибір регіоналів - це міф, в який могли повірити лише ті, хто в 2009 році проковтнули жуйку Манафорта "Янукович змінився" . Та й російський вибір - сумнівний. Його вибір - межигірський, а де воно те Межигір'я стоїть - жодної різниці: хоч в Європі, хоч в Азії, хоч в Африці. Аби не в Антарктиді: вода замерзне в унітазі, і що тоді золоту пропадати?

Крах європейської політики Януковича відбувся не через Тимошенко. Завдяки її засудженню лише спрацювала сигналізація, яка спричинила такий шум, що вже ніхто не міх закрити вуха й заплющити очі, стало неможливим ігнорувати очевидний факт розбудови авторитаризму в Україні.  І ситуацію вже не виправити навіть визволенням Юлії Тимошенко. Випустити її на волю для режима було би найлегшим кроком, а от відновити свобду слова та зібрань, бізнесову та політичну конкуренцію, провести чесні на справедливі вибори режим не зможе, бо в умовах демократії він вже не виживе. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.