Рекомендую з прочитаного. "Дрозофіла над томом Канта" у виконанні Дністрового

02 листопада 2011, 09:37
Власник сторінки
Політичний консультант, віце-президент Української PR Ліги
0
1612

Роман важко назвати гостросюжетним, але читав не без цікавості

Досі я не читав Дністрового. Та, слідуючи рекомендаціям, "дослідив" "Дрозофілу над томом Канта". Роман важко назвати гостросюжетним, але читав не без цікавості, отримав певне естетичне задоволення від дуже якісної мови. А ось і цитатка на політичну злобу дня: "Зло неможливо змінити чи приборкати, бо воно усвідомлено націлено на виклик собі, від чого ще більше заводиться та стає одержимим".

А взагалі-то книжка формально про викладача філософії, або як високостильно написано в аннотації - "про українського інтелектуала, який не знає, заради чого жити і пливе за течією радості і тривоги".

А не так давно відкрив для себе Валеріана Підмогильного. Його "Місто" підсунув мені Юрій Дорошенко. Для мене насамперед цікавим виявилася мова 20-х років, коли слово "бюро" відмінювалося. Щойно вчора у двотомнику Юрія Шевельова (Шереха) прочитав, які неприємності випали на долю авторів тих словників, які наполягали на цій відмінюваності. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.