Хто підпише директиви на капітуляцію - Янукович чи Азаров?

13 грудня 2011, 11:34
Власник сторінки
Народний депутат, голова Підкомітету з протидії відмиванню брудних коштів. 2007-2012 - голова Комітету ВР з питань національно
0
8874

Півтора місяці поспіль на кожній Погоджувальній раді вимагаю від Януковича і Азарова ознайомити керівництво Верховної Ради та голів профільних комітетів (вони мають допуск до таємниці) зі змістом

директив, виданих міністру Бойку на переговори по газу в Москві.

Маю підстави стверджувати, що в обмін на «дешевий» російський газ готується здача національних інтересів України небаченого раніше масштабу.

У матеріалі від 17 листопада виклав власну версію, чому Янукович приховує директиви Бойку на переговори по газу. Версія була такою:

Перше – ніяких директив Бойку, сформульованих за конкретними переговорними позиціями, оформлених документально, обговорених і прийнятих на засіданні Уряду Януковича, не існує в природі. Члени Уряду, крім одного-двох, не мають жодного уявлення про зміст переговорів з РФ.

Друге – якісь директиви загального характеру за підписом Януковича Бойко, можливо, і отримав, але зміст цього документу (якщо він існує) дуже далекий від того, що насправді зараз вирішують у Москві.

Третє – переговори по газу патронує і контролює особисто Янукович, і лише вони удвох з Бойком знають, які конкретно інтереси (майно) Україна здасть Росії в обмін на «дешевий» газ.

Четверте – документальне оформлення «директив» на переговори по газу буде здійснено …після завершення переговорів. Заднім числом. Причому лише в тій частині, яка може бути публічною.

П’яте – не публічні, так звані сейфові угоди, які не фіксуються ні в директивах, ні в протоколах переговорів – вони залишаться у сейфах. Як це було й дотепер. З такими ж, як і раніше, наслідками: негативними для України і позитивно-прибутковими – для тих, хто від імені України «вирішує питання» по газу в Москві (кінець цитати).

… Пройшов місяць, протягом якого продовжував вимагати тексту директив – на Погоджувальних радах, на телебаченні і в пресі. Янукович з Азаровим мовчать, а Бойко переговори продовжує…

За цей час у ЗМІ просочилася інформація про те, якою ціною Україна може отримати «дешевий» російський газ.

Йдеться про загрозу не лише повного контролю Росії над нашою ГТС, але й абсолютної монополії Росії в усій газовій сфері України, більше того – з вимогою виходу України із Європейської енергетичної хартії. І ще – Росія наполягає, аби новий пакет газових домовленостей був безстроковим (?!) і його неможливо було скасувати будь-якими рішеннями, навіть законами, після зміни в Україні влади. Справжнє стратегічне партнерство, правда?!

У мене питання: якщо Україна погодиться на такий «стратегічний пакет», то хто саме – Президент Янукович, чи прем’єр Азаров підпише директиви на здачу національних інтересів України?

Бо сьогодні (лише сьогодні, 12 грудня) прес-служба Азарова повідомила, що ніяких директив Бойко на переговори …ні від кого не отримував?! І взагалі ніяких переговорів по газу, як виявляється, увесь цей час з Росією …не було?!

Не вірите? Прочитайте офіційну заяву:

«Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням створив делегацію для проведення переговорів щодо укладення договору між урядами України та РФ про розширення співробітництва в газовій галузі.

Як повідомив прес-секретар українського прем'єра Віталій Лук'яненко, главою української делегації призначено міністра енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойка.

До складу делегації включено представників МЗС, Мінфіну, Мінекономрозвитку, Фонду держмайна та Мін'юсту.

За словами Лук'яненка, після того, як буде розроблено проект директив делегації для участі в переговорному процесі, він буде затверджений на засіданні уряду і делегація зможе почати свою роботу.

У той же час прес-секретар прем'єра не став прогнозувати, коли уряд затвердить відповідні директиви».


То що ж виходить? Янукович з Азаровим нам розказували (і росіяни підтверджували), що міністр Бойко увесь цей час у Москві проводив переговори з головою «Газпрому» паном Міллєром. Але при тому, як виявилося, Бойко вирішував питання державної важливості без жодних директив. Нагадаю, без директив представляти на переговорах позицію держави мають право лише три особи – Президент, прем’єр і міністр закордонних справ. Якщо не державу Україна, то кого представляв у Москві Бойко? Себе і свій власний бізнес? Інтереси Фірташа? Інших українських олігархів? Російських олігархів? Держави Росія?

І от лише тепер, за один пленарний тиждень до Нового року, не маючи навіть проекту бюджету (бо нема ціни на газ), Янукович & Со нарешті схаменулися?

Вирішили сформувати склад делегації на переговори, згадали, що їй потрібні директиви, що проект тих директив (коли його хтось напише) має розглянути і затвердити Кабмін, а потім, можливо, й Президент?

І ця влада називає себе відповідальною?

Цікаво одне, хто саме – Янукович чи Азаров, почесний голова, чи просто голова Партії Регіонів, поставить свій підпис під директивами на капітуляцію? І чи усвідомлює та голова, що після жорсткого вироку Юлії Тимошенко (сім років) вона має шанс так само піти до Печерського суду і сісти разом із тілом вже не на сім, а років на 10-12?

Більше інформації на сайті www.grytsenko.com.ua

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.