Про Стратегію розвитку Києва до 2025 року

16 грудня 2011, 10:47
Власник сторінки
Член Бюджетного комитета
0
1752

Хочу розпочати з позитиву

Дуже добре, що нова влада почала публічне обговорення стратегії розвитку міста, оскільки, «стара» (десь сьогодні існуюча чи то в  Грузії, чи Ізраїлі), мала одну стратегію – КРАСТИ.

По суті стратегії, мені здається, що головна вада її у тому, що в 2011 році розроблена на базі констатації ситуації, що складається у Києві сьогодні. Прошу Вас, розробники стратегії, пригадати 1995 рік. Порівняйте той рік з днем сьогоднішнім. Скажіть мені, хто тоді враховував такий розвиток комунікації, транспортної галузі, інших послуг? Ця стратегія не враховує розвитку цивілізаційних процесів на майбутні роки і є повторенням історичного конфузу II Світової війни – «Ворошилов на Карельском фронте – це все одно, що на конях проти фашистських танків». Сміливо, але безглуздо!

Хто сьогодні бере до уваги ситуацію у Світі у цій стратегії? Нагадую, у Світі – криза. Більшість країн буде скорочувати робочі місця, це будуть найменш кваліфіковані та захищені робітники, серед яких вагомий відсоток складають українці. Вони повернуться в Україну, і де їм шукати роботу: у Горлівці, Ужгороді чи Смілі?.. Риторичне запитання. Ні! Всі вони поїдуть до Києва. Чи ми розраховуємо у цій концепції, що за цей час населення столиці збільшиться на 1-1,5 млн. людей? 

І ще одне. Я є членом бюджетного комітету. Це комітет «отримання  контрибуції» з міста Києва. 50% податку з фізичних осіб конфіскується сьогодні – всі рішення проти Києва та киян, приймаються більшістю з одним голосом «проти». (Київ – це єдине місто в Україні, яке сплачує цей податок до Держбюджету). Більшість представників комітету – це представники більшості у Верховній Раді, і також більшості у Київській Раді!!! 

90% стратегії – це інвестиційні кошти. (Майже 100 млрд. грн.). Хочу нагадати, на початку втілення концепції Євро-2012, це була повністю інвестиційна програма. Але це стало тягарем для бюджету на 100%. 

         І останнє. Як виявилося, палким прихильником стратегії і Київської адміністрації є колишній секретар Київради, дії якого заключалися у розкраданні тисяч гектарів землі у Києві. Це робить втілення стратегії розробленою Поповим, практично неможливою. І якщо сьогодні «молода команда» на сесії, а не в СІЗО ,а земля не повернута, от це не Стратегія, а легалізація всього вкраденого Черновецьким, Кільчицькою, Бассом, Довгим і всією їхньою командою.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.