20 грудня з Бюджету України вкрали 1,5 млрд. гривень

20 грудня 2011, 17:00
Власник сторінки
Член Бюджетного комитета
0
2365

Народний депутат України Владислав Лук’янов (ПР) демонструє, що все ж таки державний бюджет має додатковий ресурс у 1,5 млрд. грн.

Це можна простежити у запропонованому ним законопроекті «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2011 рік" щодо збільшення видатків на технічне переоснащення вугледобувних підприємств», (реєстраційний №9564 від 08.12.2011).

«Законопроект передбачає збільшення на 1,5 млрд. гривень видатків загального фонду державного бюджету Міністерства енергетики та вугільної промисловості за бюджетною програмою «Технічне переоснащення державних вугле- та торфодобувних підприємств, у тому числі, через здешевлення кредитів, отриманих ними у 2010 - 2011 роках, а також фінансування програми реновації гірничошахтного обладнання».

Джерелом покриття додаткових видатків державного бюджету визначено збільшення планового обсягу надходжень до загального фонду державного бюджету на цю суму від податку на додану вартість з ввезених на територію України товарів» - повідомляє нардеп.

Проте, чомусь Кабінет Міністрів не вніс законопроект щодо розподілення цих 1,5 млрд. грн., а навпаки, в той час, як представники Уряду підписують меморандуми з чорнобильцями та "афганцями" і розповідають про складнощі з соціальними виплатами, кошти державного бюджету планується спрямовувати на підтримку суб’єктів господарювання, які збагатять окремих громадян нашої держави. Це пряма відповідь чорнобильцям і афганцям», - зазначив депутат Куликов.

Куликов заявляє, що висновок Апарату Верховної Ради щодо законопроекту Владислава Лук’янова був негативний. Проте Бюджетний комітет не відмовився від прийняття цього рішення.

Виходить, що на чорнобильців і афганців грошей – немає, а вугільні барони за десять діб до кінця року отримають 1,5 млрд. грн. на веселі новорічні свята. Кирило Куликов вже звернувся в Прокуратуру України з депутатським зверненням щодо розкрадання Владиславом Лук’яновим Державного бюджету у особливо великих розмірах.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.