Пенсійний фонд приховує прізвища «чорнобильців» із колосальними пенсіями

20 січня 2012, 16:02
Власник сторінки
Член Бюджетного комитета
0
2630

Пенсійний фонд України та Міністерство соціальної політики України відмовляються надавати інформацію стосовно реєстру осіб, яким призначені чорнобильські пенсії у розмірі понад 30 тис.

На мої депутатські звернення до Пенсійного фонду та Мінсоцполітики щодо надання списку чорнобильців, які отримують за рішенням суду пенсії понад 30 тис. грн., останні надали відповідь, що у них відсутні законні підстави розголошувати таку інформацію посилаючись на конфіденційність інформації.

 З впевненістю можу сказати, що до цього списку ввійшли багатьом знайомі прізвища прокурорів, суддів, депутатів. Там мало місця для чорнобильців і афганців, на яких нарікає влада. Всього, за відомостями мого джерела, таких осіб близько десяти тисяч. Навіть якщо не враховувати моральну сторону, виплата таких величезних пенсій цій категорії осіб щорічно складає приблизно 5 мільярдів гривень із Пенсійного фонду.

 За офіційною статистикою Міністерства соціальної політики, всього в Україні на 2011 рік нараховувалось 13 мільйонів 788 пенсіонерів. Бюджет Пенсійного фонду у 2011 році складав 58 мільярдів 317 мільйонів. Отже, 0,001% пенсіонерів отримують 10% всього Пенсійного фонду.

  Також хочу наголосити, що відповідно до інформації Державної судової адміністрації, у 2010 році з Пенсійного фонду та з Управлінь праці та соціального захисту населення на користь громадян місцеві суди присудили до виплати 281 млн. 789 тис. грн., а у першому півріччі 2011 року - близько 60 млн. грн. Тобто, заяви Уряду про необхідність виплати мільярдів із державного бюджету чорнобильцям за судовими рішеннями, не відповідають дійсності.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.