"Політично-погодній" парадокс …

24 січня 2012, 10:42
Власник сторінки
Председатель Комиссии Киевсовета по вопросам гуманитарной политики
0
2653

Україна. Рік 2012. Столицю вкотре запорошило «політичними опадами» у вигляді снігу та чоловічого популізму. Ці опади густо вкрили бруківку майданів, проте чи вдасться їм засмітити свідомість громадян?

Вихідні, що минули (судячи з повідомлень інформагентств) відзначились двома подіями: об’єднанням уламків опозиції та несамовитими снігопадами.

Під різними кутами інформаційні служби поінформували громадськість про те, скільки снігу прибрала влада і як об’єдналася опозиція.

Читаєш – і диву даєшся! Як же ці чоловіки борються! Перші - зі стихією, другі - з першими, як потерпають вони у цій боротьбі!

А парадокс у тому, що, власне, «за бортом» інформаційних повідомлень, як і «за бортом» думок та турбот цих чоловіків, лишається ЖІНКА.

Адже борці із стихією, хоч і вірно рапортують, забули чи не про головне – сказати просте людське «дякую!» жінкам, чиїми руками ця боротьба ведеться. Адже саме жінки, за якихось 2 тис грн. зарплати, вдосвіта заступають на зміну і навипередки з негодою мітлами-лопатами ведуть бій за нашу з вами дорогу від дому до шкіл, лікарень, робочих місць…

«Борці із диктатурою» провели мітинг на площі, що носить жіноче ім’я, котра була прибрана все тими ж жінками, і згадували у юрбі про ув’язнену жінку. І всі посміхалися, і були задоволені своєю чоловічою хвацькістю та героїзмом. Проте, жоден з них не сказав «дякую!» і не зробив бодай щось для того, щоб допомогти хоча б одній жінці, яка «розчистила» їм дорогу.

Новий тиждень розпочався з повідомлень про погодне похолодання і політичне «потепління». Але вочевидь, наближення виборів буде зумовлювати зворотні процеси – температура повітря буде підвищуватися, а от настрої опозиціонерів згодом охолонуть, як це було і в попередні роки…

Тим часом сьогоденні примхи погоди навіюють дитячу радість, сповнену спогадів про ковзанку, катання на санчатах та сніговиків.

Однак дії більшості політиків навіюють сум… Сум від того, що чоловіки знову малюють гарні картинки, загортають порожнечу у яскраві фантики і намагаються продати її виборцям, щоб отримати чергові політичні дивіденди.

Гірко… адже досвід доводить, що політики не змінюються. Проте вірю, що змінились громадяни! І тепер вони не дозволять «замилити собі очі» ні снігом, ні порожніми обіцянками.

А «сніг» падає… однаковий для всіх…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.