Об'єднання опозиції – завдання реальне і здійсненне

02 лютого 2012, 21:06
Власник сторінки
Народний депутат, голова Підкомітету з протидії відмиванню брудних коштів. 2007-2012 - голова Комітету ВР з питань національно
0
1464

Пік довіри до Президента і партії влади в цілому – позаду, надалі їхній рейтинг лише падатиме.

Влада нездатна проводити ефективну внутрішню і зовнішню політику, не може обмежити власні апетити, повсюдно посилює тиск на бізнес і через «смотрящіх» відбирає чужу власність.

Парламентські вибори дають шанс країні: зупинити згортання демократії, не скотитися в тупик авторитаризму та диктатури; вийти з міжнародної ізоляції і повернутися на європейський шлях розвитку.

Якщо опозиція переможе на виборах, то «машина для голосування» за помахом руки Чечетова зупиниться на першому ж засіданні нового парламенту, а Уряд Януковича більше не зможе проламувати через Раду корупційні та явно лобістські закони.

Опозиції недостатньо отримати перемогу – необхідно утримати більшість у новому парламенті, захистити її від спокус і погроз, щоби «тушки» знову не побігли під крило влади.

Ця мета цілком досяжна за трьох умов. Перша – якщо опозиційні партії об’єднають зусилля і запропонують реальну альтернативу владі. Друга – якщо мільйони людей подолають зневіру в свої сили, усвідомлять себе громадянами і не лише підуть на виборчі дільниці, але й делегують до нової Ради кращих – моральних, відповідальних і професійних кандидатів. І третя – якщо преса і громадські організації зроблять вибори прозорими, просвітять, як під рентгеном, діяльність кожного кандидата, і від влади, і від опозиції.

Перемога на виборах вимагає об’єднання зусиль усіх опозиційних партій. Бачу чотири завдання, які об’єднана опозиція має вирішити у 2012 році:

1. Забезпечити, щоб у кожному мажоритарному окрузі в бюлетені для голосування від опозиції був лише один кандидат.

2. Разом проконтролювати виборчий процес, не дозволити владі вийти за межі закону.

3. Спільними зусиллями забезпечити контроль підрахунку голосів.

4. Створити у новій Раді стійку більшість, яка реалізує обіцяний на виборах план дій.

Ситуація в країні покладає на опозицію величезну відповідальність, і лідери опозиційних партій повинні справами довести свою адекватність викликам часу.

журнал "Личный счет", лютий 2012


Більше інформації на сайті www.grytsenko.com.ua

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.