Кілька слів про газ у відповідь МВФ та Хорошковському

09 лютого 2012, 09:30
Власник сторінки
громадянин
0
1545

Чи є альтернатива "непопулярним реформам", які вимагає МВФ?

Дивною видаються вимоги МВФ щодо підняття цін на газ для населення. 
Вартість українського газу власного видобутку, який на 70% задовольняє потреби населення, складає 50-60 доларів за тисячу кубометрів, що майже в десять разів менше, ніж ціна "Газпрому".
 В той же час, через різноманітні брудні оборудки, дешевий український газ в порушення Закону "Про ринок природного газу в Україні" йде не на забезпечення громадян, а на заводи кількох олігархічних кланів, що й створює для "Нафтогазу"постійний брак коштів для розрахунку з "Газпромом". 
Фактично ми, громадяни України, й так субсидуємо газ для їхніх заводів, проте робимо це опосередковано. МВФ ж пропонує прямо перекласти цей тягар на населення.
Якщо МВФ так хоче відновити життєздатність українського платіжного балансу, нехай краще поцікавиться куди йде природний газ, який видобувають повністю державні "Укргазвидобування" та "Чорноморнафтогаз", та на понад 51% державна "Укранафта". Остання, до речі, як уже згадувалось, взагалі відмовилась продавати державі видобутий в 2011 році газ.
Дійсно для відновлення платоспроможності держави в цій сфері необхідна "реформа"(якщо її можна так назвати), а саме, відновлення державного контролю за державними підприємствами. Проте вона виглядає "непопулярною" вже не для населення, а для тих олігархів, які є де-факто власниками цих підприємств.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.