Партія Регіонів доконає корупцію. Або країну…

20 лютого 2012, 19:27
Власник сторінки
Народний депутат, голова Підкомітету з протидії відмиванню брудних коштів. 2007-2012 - голова Комітету ВР з питань національно
0
3882

Коли під час президентських виборів на зустрічах з людьми питав: підніміть руки, хто вірить, що ставши Президентом Янукович боротиметься з корупцією, як він Вам обіцяє?

 У відповідь - регіт в аудиторії і нуль піднятих рук.

Тим не менше, Президентом його обрали. Корупція одразу отримала "зелене світло", вона міцно вкопується у траншеї, створює інфраструктуру - зрощуванням правоохоронних органів (прокуратура, міліція, СБУ, Податкова міліція) із контрольними органами, судами і (це вже новела часів Януковича) - "смотрящіми" з кримінального середовища.

Закон про боротьбу з корупцією (червень 2009 року), що мав вступити в дію з 1 січня 2010 року, одразу ж був скасований. Разом із вимогою для всіх чиновників декларувати витрати - не лише свої власні, але й членів своєї родини. Потім Янукович провів свій закон, в якому ця вимога вже вихолощена: тепер треба декларувати витрати лише малих дітей чиновника, які з ним безпосередньо проживають. Нема закону - нема проблеми: Олександр Вікторович і Віктор Вікторович проживають окремо від батька...

На тому не зупинилися. Як бачимо із матеріалу Сергія Лещенка, творча думка у сфері боротьби з корупцією Партії Регіонів живе і процвітає - тепер через їхній Конституційний  Суд вирішили взагалі вихолостити антикорупційний закон.

Просте питання: хто боїться світла? Народна мудрість каже - таргани. А серед людей? Злодії, корупціонери, бандити... Бо чесній людині чого боятися декларації витрат?

Ясно, що всі ці (вилучені сьогодні) антикорупційні норми буде повернуто до Закону. І кожен чиновник зі своєю родиною публічно звітуватимуть про витрати щороку. Так само ясно - вже після Януковича...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.