Експерти вимагають розсекретити газовий баланс України

21 лютого 2012, 12:29
Власник сторінки
громадянин
0
2958

Група провідних економічних експертів звернулися до Кабміну та РНБОУ з листами, в яких вимагають невідкладно оприлюднити газовий баланс України на 2012 рік.

Група провідних економічних експертів звернулися до Кабміну та РНБОУ з листами, в яких вимагають невідкладно оприлюднити газовий баланс України на 2012 рік. Також направлено лист до Комітету Верховної Ради з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки з вимогою провести комітетські слухання щодо проблеми нецільового використання газу внутрішнього видобутку в Україні.
Під зверненням поставили підписи дійсний член Української нафтогазової академії Іван Діяк, екс-голова Держкомпідприємництва України Олександра Кужель, екс-радник голови Фонду державного майна України Володимир Ларцев, керівник Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності Олександр Данилюк, експерт Інституту енергетичних досліджень Юрій Корольчук, координатор проекту «Наші гроші» Олекса Шалайський, експерт з економічних питань Ігор Луценко та ще низка фахівців.
Причиною такого звернення стали численні повідомлення про зловживання керівниками державних газовидобувних компаній та систематичне порушення ними вимог ст.10 ЗУ "Про ринок природного газу в Україні", якою передбачено, що весь газ внутрішнього видобутку має йти на формування резвервів для забезпечення потреб населення.
В своєму зверненні експерти наголошують на неприпустимості приховування від суспільства інформації, від якої безпосередньо залежить національна безпека України та добробут її громадян.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.