Країна успішно здолала революційний етап повстання ідей

22 лютого 2012, 09:50
Власник сторінки
Політик
0
4342

Неможливість мирної еволюції призводить до неминучості революції.

Як відомо, повстанню мас передує повстання ідей.

Схоже, цю стадію Україна здолала суперприскореними темпами.

За результатами опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) на замовлення Геллап Інтернешнл (Gallup International), ще ніколи протестні настрої українців не були такими сильними, як після двох років «покращення життя».
Більше половини українців, а саме 55%, упевнені, що у 2012 році зросте кількість протестів.

Ще рік тому таких було 49%. Але й такий показник вже був рекордним, вищим за попередні, досягнуті у 1993 і 2008 роках. Тоді тих, хто чекав наростання протестів було по 44%.

До речі, в передреволюційному 2004-му році таких було лише 7%, а у гіперінфляційному 1994-му  – лише 19%.

Нині, за даними Центру Разумкова, 55% опитаних громадян заявляють, що готові особисто брати участь у масових акціях протесту, якщо рівень життя знижуватиметься і надалі. І водночас, більшість громадян чекають такого зниження. За стандарнтною методикою соціологів, передреволюційним рівнем вважається заявлена готовність до особистої участі в протестах лише 20% населення. Перевиконуємо план революційності утричі!

З жовтня 2011 року, як раз після засудження Юлії Тимошенеко, її рейтинг випередив рейтинг чинного президента.

За даними Центру Разумкова, у грудні 2011 року рівень повної підтримки президента України становив 7,3%, проти 59,4% непідтримки.

Що означають ці цифри? Всього лише констатацію – в Україні ВЖЕ дозріла критична маса для соціального вибуху .

Між тим, як казав Кенеді, неможливість мирної еволюції призводить до неминучості революції. Мовляв, усе просто якщо перекрити жилу, буде хвороба, якщо перекрити майбутнє – буде революція.

Мартин Лютер Кінг якось сказав, що повстання – це мова тих, кого не хочуть вислухати. Напевно, особливо образливо не бути вислуханим тоді, коли тобі це «чітко» обіцяли з кожної «біг-морди».

Тому не дивно, що згідно з результатами соціологічних досліджень цього центру, через два роки після приходу до влади Віктора Януковича, лише близько 12% жителів Донецької області повністю підтримують Віктора Януковича. До речі, у лютому 2010 року за нього проголосувало 90,45% виборців Донеччини.

А що робить влада? Carpe Diem - ловить момент! Тобто професійно робить те єдине, що вона вміє – "їсть, як не в себе". Сидячи на діжці з порохом…

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Янукович,Яценюк,протест,революция,народ,вибори,влада,уряд,Пишний
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.