Тигіпко - буревісник майбутнього дефолту

22 лютого 2012, 15:18
Власник сторінки
громадянин
0
3258

Провідні економічні видання світу сьогодні пишуть про неминучість дефолту в Україні.

Без чергового траншу МВФ у Януковича та компанії не залишається інших джерел для обслуговування державного боргу окрім продажі Кремлю за безцінь основних стратегічних активів, серед яких й наше основне геополітичне надбання - газотранспортна система України. Верховна Рада останніми тижнями нашвидкоруч готує законодавчу базу для такої здачі.
Проте навіть здача труби та отримання в обмін на це 10% знижки на газ не вирішать проблему повністю. Основною інтригою року залишається питання, коли обвалиться гривня. До чи вже після виборів?
За моєї інформацією, основним індикатором підготовки до обвалу гривні є намір Януковича призначити Тигіпка головою Національного банку України замість Арбузова, якому планують знайти місце в Кабінеті міністрів.
Як відомо, Сергій Тигіпко виконує в уряді роль цапа-відбувайла, його направляють на ті напрямки, які очікують неминучих "покращень". Так було з Податковим кодексом, підвищенням пенсійного віку та відмовою від виконання соціальних зобов'язань перед пільговиками.
Призначення Тигіпка головою НБУ - вірний сигнал того, що "покращення" торкнуться нарешті і стабільності національної валюти.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.